Gündem EBA giriş işlemi nasıl yapılır?

EBA giriş işlemi nasıl yapılır?

24.10.2017 - 09:56 | Son Güncellenme:

EBA, öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılan bir sistemdir. EBA ile görseller, videolar, ses kayıtları, ders kitapları, dokümanlar modülleri kullanılabilir. Öğrenciler ve öğretmenler de sistemde paylaşım yaparak, diğer kullanıcılar ile etkileşime girebilir. EBA’ya nasıl girilir? EBA kursları için kimler başvuru yapabilir?

EBA giriş işlemi nasıl yapılır

EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen sosyal eğitim platformudur. EBA, içerisinde barındırdığı zengin içerikler ile öğrencilere dersler konusunda yardımcı olur. Öğrenciler okul dışında da öğrenme sürecini devam ettirebilir. Öğretmenler ise EBA üzerinden meslektaşları ile iletişime geçebilir, hazırlanan içerikleri öğrencilerin erişimine sunabilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİLİR?

EBA girişi, eba.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Giriş için; e-Okul bilgileri ile giriş, EBAKOD, Açık öğretim bilgileri ile giriş ve Mebbis bilgileri ile giriş seçenekleri bulunur. Kullanıcılar sisteme giriş yapmadan da sunulan bazı içeriklerden yararlanabilirler.

EBA İÇERİK MODÜLLERİ

EBA içerisinde; ses, video, haber, kitap, dergi, görsel, yarışma, doküman ve uygulamalar modülleri bulunur. Haber modülü, öğretmenlerin ve öğrencilerin yaptığı çalışmaların tüm kullanıcılar tarafından görülebilmesi sağlayan modüldür. Her türlü etkinlik ya da haber niteliği taşıyan faaliyetler bu modüle eklenir. EBA denetim ekibinin kontrolü sonrasında gerekli paylaşımlar yapılır.

Haberin Devamı

Ses, görsel, kitap modüllerinde öğrencilerin dersleri ile ilgili konuları daha iyi anlayabilmelerini sağlayan içerikler yer alır.

Yarışma modülü; EBA üzerinde düzenlenmiş yarışmaların paylaşıldığı, başvuru süreci devam eden yarışmalar ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir modüldür.

Video modülünde eğitsel videolar bulunur. Ders destek, belgesel, kişisel gelişim, rehberlik ve mesleki eğitim gibi alanlarda bireysel veya toplu öğrenmeyi destekleyici her branştan videolar bulunur.

EBA KURS TARİHLERİ

2017-2018 eğitim öğretim yılı EBA kurs tarihleri;

2 Ekim’de başlayan birinci dönem, 14 Ocak’ta sona erecek.
İkinci dönem 3 Mart’ta, yaz dönemi ise 2 Temmuz’da başlayacak.

EBA kurslarına kayıt yaptırmak isteyenler; ikinci dönem için 7-18 Şubat tarihleri arasında, yaz dönemi için 18-24 Haziran tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, imam hatip okulları, resmi/özel ortaokullar ve açık öğretim okullarında okuyanlar, mezun durumunda olanlar EBA kurs başvurusu yapabilir.
Örgün eğitim öğrencileri, okullarından alacakları şifre ile e-Kurs başvurusu yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden şifre alarak kurs kaydı gerçekleştirebilir. Açık öğretim öğrencileri ise halk eğitim merkezlerinden şifre alarak kurs başvurusu yapabilir.