Eğitim EBA giriş şifresi ile EBA kurs kaydı nasıl yapılır?

EBA giriş şifresi ile EBA kurs kaydı nasıl yapılır?

25.05.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

EBA kurs ve EBA giriş işlemleri ile EBA kurs hizmetinden yararlanmak mümkündür. EBA kurs ile öğrenciler derslerinde daha başarılı olabilirler.

EBA giriş şifresi ile EBA kurs kaydı nasıl yapılır

Günümüzde eğitim öğretim sisteminin oldukça geliştiği herkes tarafından bilinmektedir. Eğitim öğretim ile beraber teknoloji de üst düzey bir seviyeye gelmiştir. Günümüzde bu denli gelişen teknoloji ve eğitim birbirleri ile doğru orantılı olarak ilerleme göstermektedir. Ne kadar fazla imkan olursa o kadar fazla değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler sonucunda ülkemizin gelişme oranı ve gelişebilirliği artmış durumdadır. Milli Eğitim Bakanlığı sayesinde birçok uygulama oluşturulmuştur. Bu uygulamalar eğitim öğretim alanında kullanışlı olmasının yanında herkes için eğitim öğretim amacı taşımaktadır. Ülkemizde okuma yazma bilmeyen insan sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu sayı günden güne de düşmeye devam etmektedir. Ülkemizde eğitim ve öğretime daha çok önem verilmeye başlanmıştır.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bahsetmiş olduğumuz gibi günümüzde kullandığımız teknolojiler üst düzey teknolojilerdir. Bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler, mutfak robotları, beyaz eşyalar ve daha birçok hayat kolaylaştıran şey hayatımıza girmiştir. Hayatımızı kolaylaştırmayı amaçlayan bu aletler sayesinde artık insan hayatı daha kolay bir hale gelmiştir. Bu aletler ile beraber hayatımıza bir de internet girmiştir. İnternet günümüzün en büyük bilgi ve işlem kaynağı olarak kabul edilmektedir. İnternet üzerinden birçok işlem yapılabilmektedir. Bu işlemleri saymakla bitiremeyiz. Devlet dairesi işlemleri bile artık internet üzerinden yapılabilmektedir. Sizler için bu yazımızda Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde oluşturmuş olduğu bir eğitim öğretim uygulamasından bahsedeceğiz. Bu uygulama EBA’dır. EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişim Ağı; öğrenci ve öğretmen arasındaki paylaşımı arttırmak için ve aynı zamanda herhangi bir sebeple dersi kaçırmış olan öğrencilerin dersleri takip edebilmesi için oluşturulmuş olan bir uygulamadır. EBA sistemi üzerinden öğretmenler dersin notlarını paylaşarak öğrencilere yardım etmiş bulunmaktadırlar. Öğrenciler her istedikleri zaman sisteme girerek bu bilgilere ulaşabilirler. Yazımızın devamında bu sisteme nasıl giriş yapabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

EBA sistemine giriş yapabilmek için öncelikle EBA ana sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş sayfasında sizden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler; kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ilgili boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle EBA sistemine giriş yapmış olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Sistem üzerinden giriş yapan öğrenciler de içerik paylaşımı yapabilirler. Dersle ilgili olmak kaydı ile paylaşım yapılan bu uygulamada birbirine yardım etmek temel alınmıştır. Bu sistem üzerinden öğrencilerin paylaşım yapması da uygulamaya oldukça ilgi çekmiştir.

Açmış olduğunuz ilk sistem giriş ekranı üzerinde bulunan kullanıcı girişi bölümünün sol tarafında bulunan MEBSİS girişi ve AÖL sistemi girişi bölümlerinin üzerine tıklayarak o bölümlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Çok uygulamalı bir uygulama sayfasına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları oldukça beğenilmektedir.