Eğitim EBA kurs portalı bünyesinde neleri barındırıyor?

EBA kurs portalı bünyesinde neleri barındırıyor?

30.08.2016 - 10:21 | Son Güncellenme:

EBA kurs portalı sayesinde öğrenciler derslerinde daha başarılı olabiliyor. EBA kurs sistemi bünyesinde ders dokümanlarından ders videolarına kadar bir çok hizmeti barındırıyor. EBA kurs sisteminden yararlanabilmek için giriş şifresine sahip olmanız gerekiyor.

EBA kurs portalı bünyesinde neleri barındırıyor

Milli Eğitim Bakanlığı gelişen teknoloji ve kullanılan kaynakların internet ortamına aktarılması yeniliklerini güncel olarak takip ederek EBA Kurs Portalı’nı hayata geçirdi. EBA Kurs öğretmen ve öğrenciler için geliştirilmiş, teknoloji ile eğitim entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan harika bir sistem. Öğrenciler veya öğretmenler istedikleri her yerde bilgi teknolojilerini kullanarak e-içerikler oluşturabilmektedirler. EBA Kurs modernleşen dünyada ülkemizde olan eğitimi çağdaş bir düzeye çıkarmak için büyük bir adım. EBA Kurs’ un amaçları arasında; bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak, bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak, sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak, bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek, içerikle ilgili ihtiyaçlarınıza cevap vermek gibi önemli amaçlar yer almaktadır. EBA Kurs’ tan faydalanmak isteyen her öğrenci veya öğretmen internet erişimini sağlaması ve şifre alması yeterli. Sisteme giren öğrenciler istedikleri her yerden e-kurs ile kurs alabilecekler. Sistemde bulunan e-kitapları bilgisayar, tablet ve akıllı tahta gibi teknolojik aygıtlara yükleyerek okuyabiliyorlar.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenci ders esnasında dersi anlayamama gibi problemler ile karşılaşabilir. Bu probleme EBA Kurs harika bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. EBA Kurs’a giriş yapan öğrenci anlamadığı dersleri dinleyerek ve sistem üzerinden çalışarak, anlayabiliyor. Özel dersler ve eğitim merkezlerine çocuklarını gönderemeyen aileler EBA Kurs Portalı üzerinden çocuklarının diledikleri dersten kurs alabilmelerini sağlayabilir. Portal içerisinde birçok modül bulunmaktadır. Bunlar;

Haber Modülü: Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaları herkesin duyması, görmesi, örnek alarak daha da iyisini geliştirebilmesi amacıyla tasarlanan bir modüldür.

Dünya Modülü: Hayata geçmek üzere olan bu modülde çeşitli oyunlar, interaktif uygulamalar, eğitici simülasyonlar ve birbirinden farklı e-içeriklerin olması planlanmaktadır.

e-kitap: Eğitim Bilişim Ağı’nın e-kitap modülü derslerinizde kullandığınız ders kitaplarını e-kitap olarak PDF haliyle tabletinize veya tahtanıza indirebilmeniz ve buralarda kullanabilmeniz için tasarlanan bir modüldür.

Video Modülü: Eğitim Bilişim Ağı’nın video modülü derslerinizde gösterebileceğiniz eğitsel amaçlı videoları tek adreste bulabilmeniz için tasarlandı.

Ses Modülü: Bu modül sayesinde ses tabanlı ders destek, kişisel gelişim, tarih ve kültür programları, sesli kitaplar, yabancı dil dinleme metinlerini tabletinize veya müzik çalarınıza indirebilirsiniz.

Görsel Modülü: Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden seçilen fotoğraflar derslerinizdeki görsel malzemeyi zenginleştirmek için artık EBA görsel modülünde.

Tartışalım Modülü: Eğitim Bilişim Ağı’nın tartışalım bölümü, sistemin daha verimli olması, etkin kullanılması amacıyla tasarlandı. Eğitimle ilgili her türlü yeni fikirlerinizi, hangi e-içeriğin hangi noktada daha faydalı olduğu konusundaki düşüncelerinizi burada paylaşabilir; meslektaşlarınızla fikir alışverişi yaparken diğer öğretmenlerin nelerden nasıl faydalandığını da öğrenebilirsiniz.

EBA Kurs Öğrenciler için kendilerini geliştirmek ve bunu teknolojiyle entegre olarak yapmasını sağlıyor. Yararlanabilecekleri modüller ile bilgi düzeylerini geliştirip, e-içerik üretebilir hale gelebiliyorlar. EBA Kurs ile öğrencilere bilişim kültürü aşılanıyor ve daha başarılı bir öğrenci kitlesi hedefleniyor. Sadece bir öğrenme stiline bağlı kalmayan portal, farklı öğrenme stillerinde (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) eğitimler veriyor. Teknolojiyi bir amaç değil amaç olarak kullanmayı amaçlayan bu sosyal eğitim platformu ülkemiz öğrencileri için büyük fırsatlar sunuyor. Tüm öğrenciler bu fırsatları değerlendirip ücretsiz olarak EBA Kurs portalından yararlanabiliyor!

Yazarlar