Gündem EBA’ya nasıl girilir? EBA ikinci dönem kurs başvuruları ne zaman başlayacak?

EBA’ya nasıl girilir? EBA ikinci dönem kurs başvuruları ne zaman başlayacak?

11.01.2018 - 10:55 | Son Güncellenme:

Çevrimiçi sosyal eğitim platformu olan EBA, öğrencilere dersleri için kaynaklar sunar. Ders kitaplarından videolara, ses kayıtlarından dergilere kadar zengin içerikler bulunur. Öğrenciler ve öğretmenler EBA üzerinden paylaşımlarda bulunarak, diğer kullanıcılar ile de etkileşime girebilirler. EBA’ya nasıl girilir? EBA kursları ne zaman başlayacak?

EBA’ya nasıl girilir EBA ikinci dönem kurs başvuruları ne zaman başlayacak

EBA, farklı modüllerde farklı içerikler sunar. EBA modülleri; ders kitapları, dokümanlar, ses kayıtları, videolar, dergiler ve yarışmalardır. Öğrenciler ve öğretmenler, yaptıkları çalışmaları yayınlanması için EBA’ya yükleyebilirler. Kontrolden geçirildikten sonra, çalışmalar yayınlanabilir. Öğretmenler, EBA üzerinden öğrencilerine ödevler, alıştırmalar verebilirler. Öğrenciler de takvimden kontrol ederek, zamanında teslim edebilirler.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA girişi, eba.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Giriş için; e-Okul bilgileri, EBAKOD, Mebbis bilgileri ve açık öğretim bilgileri ile giriş seçenekleri kullanılabilir. Kullanıcılar giriş yapmadan, sunulan tüm içeriklere erişim sağlayamazlar. EBA kursları için belirlenen tarihler arasında, e-Kurs şifresi ile sistem üzerinden kurs başvurusu yapılabilir.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs başvurusu; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, açık öğretim okulları ve özel okullarda okuyan öğrenciler ile mezun durumunda bulunan öğrenciler tarafından yapılabilir.
Örgün öğretim öğrencisi olanlar, okullarından e-Kurs şifresi alarak başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitim merkezlerinden şifrelerini temin ederek, başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri ise, bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirler.

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem kursları, 14 Ocak’ta sona erecek. 7-18 Şubat tarihleri arasında başvuruları alınacak olan ikinci dönem kursları, 3 Mart’ta başlayacak.
Yaz dönemi kursları, 2 Temmuz’da başlayacak ve başvurular 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA farklı modüllerden oluşur. Bu modüller; kitap, dergi, ses, video, doküman ve yarışmadır. Kitap modülünde; dersler için yardımcı kitapların e-Kitap ve PDF halleri bulunur. Haber modülünde; öğretmenler ve öğrencilerin yaptıkları çalışmalar sergilenir. Video modülünde; rehberlik, kişisel gelişim, belgesel ve mesleki eğitim videoları bulunur. Dergi modülünde ise; eğitim, kültür ve bilim gibi öğrencilerin ilgisine yönelik çeşitli dergiler yer alır.