Gündem EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurs tarihleri…

EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurs tarihleri…

04.01.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

EBA; öğrencilerin derslerine yardımcı materyaller sunan, çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Öğretmenler ve öğrenciler EBA’ya giriş yaparak paylaşımlarda bulunabilirler. EBA girişi nasıl yapılır? EBA kurslarına kimler ve ne zaman başvuru yapabilir?

EBA’ya nasıl giriş yapılır EBA kurs tarihleri…

EBA; ders kitaplarından dergilere, görsellerden ses kayıtlarına kadar çeşitli kategorilerde zengin içerikler sunar. Kullanıcılar da EBA’da paylaşımlar yaparak diğer kullanıcıların erişimine sunabilirler. Öğretmenler öğrencilerine EBA üzerinden alıştırmalar ve ödevler verebilir. Öğrenciler ile yapılan çalışmalar haber bölümünde yayınlanabilir.


EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr üzerinden gerçekleştirilir. Kullanıcıların giriş için; e-Okul bilgileri dışında Mebbis bilgileri, EBAKOD ve açık öğretim bilgilerini kullanarak da giriş yapabilirler. EBA’ya giriş yapılmadan sunulan içeriklerin tamamı görüntülenemez. EBA kursları için de daha önceden açıklanan tarihler arasında başvuru yapılarak, dönem içerisindeki EBA kurslarına katılım sağlanabilir.

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

EBA kursları birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi kursları olarak üçe ayrılır. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı EBA kurs tarihleri;

- İkinci dönem başvuruları 7-18 Şubat tarihleri arasında
- Yaz dönemi başvuruları 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak.
2 Ekim’de başlayan birinci dönem EBA kursları, 14 Ocak’ta bitecek. İkinci dönem kursları 3 Mart 2018, yaz dönemi kursları da 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs için; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, açık öğretim okulları ve özel okullarda okuyan öğrenciler ile mezun durumunda bulunan öğrenciler başvuru yapabilir.
Örgün öğretim öğrencileri, okullarından e-Kurs şifresi alarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Özel öğretim öğrencileri, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden alacakları şifre ile kurs başvurusu yapabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise halk eğitim merkezinden şifre alabilir ve EBA kurs başvuru yapabilirler.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA çeşitli modüllerden meydana gelir. Bu modüller; haber, kitap, video, dergi, ses, yarışma ve dokümandır. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar bulunur. Kitap modülünde; öğrencilerin derslerine yardımcı kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır. Video modülünde; kişisel gelişim, rehberlik, mesleki eğitim ve belgesel videoları bulunur. Dergi modülü ise bilim, kültür ve eğitim dergilerinden oluşur.