Gündem EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA ikinci dönem kursları ne zaman başlayacak?

EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA ikinci dönem kursları ne zaman başlayacak?

16.01.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Çevrimiçi sosyal ağ platformu olan EBA, öğrencilere dersleri için yardımcı olur. Ders kitaplarından dergilere, videolardan ses kayıtlarına kadar farklı içeriklere EBA üzerinden ulaşılabilir. Öğrenciler ve öğretmenler de paylaşımlarda bulunarak, içeriklerin zenginleşmesini sağlayabilirler. EBA girişi nasıl yapılır? İkinci dönem kursları ne zaman başlıyor?

EBA’ya nasıl giriş yapılır EBA ikinci dönem kursları ne zaman başlayacak

EBA, çeşitli içeriklerin bulunduğu farklı modüllerden oluşur. Bu modüller; videolar, ders kitapları, dokümanlar, ses kayıtları ve yarışmalardır. Öğrenciler ve öğretmenler yaptıkları çalışmaları, EBA haberler bölümünde yayınlayarak diğer kullanıcıların da erişimine sunabilirler.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

EBA girişi, eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Giriş için kullanıcılar; e-Okul bilgileri dışında EBAKOD, Mebbis bilgileri ve açık öğretim bilgilerini kullanabilir. EBA’ya giriş yapılmadan içeriklerin tümüne ulaşım sağlanamaz. EBA üzerinden, e-Kurs şifreleri kullanılarak kurs başvuruları da yapılabilir.

2017-2018 EBA KURS TARİHLERİ

EBA kurslarının birinci dönemi 14 Ocak’ta son buldu. İkinci dönem kursları için başvurular 7-18 Şubat tarihlerinde alınacak ve dersler 3 Mart’ta başlayacak. Yaz dönemi kurslarının başvuruları ise 18-24 Haziran tarihleri alınacak ve kurs 2 Temmuz tarihinde başlayacak.

EBA kursları için sınıfların mevcudu 20’den fazla ve 10’dan az olamaz. Öğrenci sayısının 20’yi geçmesi halinde ise ikinci sınıf açılabilir. Kurs için tek sınıf varsa, mevcut sınıf kapasitesi göz önünde tutularak sınıf mevcudu 25’e çıkartılabilir.

EBA KURS BAŞVURUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs başvurularını; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, açık öğretim ve özel okullarda okuyan öğrenciler ile mezun durumunda olan öğrenciler yapabilir.
e-Kurs şifresini örgün öğretim öğrencileri okullarından alıp başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri, bulundukları ilçedeki kurs merkezinden şifre temin ederek başvurularını gerçekleştirebilirler. Açık öğretim öğrencileri de halk eğitim merkezinden e-Kurs şifresi alarak, başvurularını tamamlayabilirler.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA, çeşitli modüllerden oluşur. Bunlar kitap, dergi, ses, yarışma ve videodur. Kitap modülünde; öğrencilerin derslerine yardımcı kitapların e-Kitap ve PDF halleri bulunur. Haber modülünde; öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar yer alır. Video modülünde; öğrencilerin niteliklerine uygun olan mesleki eğitim, rehberlik, kişisel gelişim ve belgesel videoları bulunur. Dergi modülünde ise; eğitim, bilim ve kültür dergileri vardır.