Ege 12 milletvekili neden çizik yedi?

12 milletvekili neden çizik yedi?

15.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti ve CHP’deki milletvekillerinin neden çizildiği ya da liste dışı bırakıldığı merak edilirken, kulislerde ilginç iddialar ortaya atılıyor

12 milletvekili neden çizik yedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “partide tasviye yapıldı” şeklindeki iddialara “Liste devrimi yaptık” diyerek yanıt verirken İzmir milletvekillerinden TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu ve PM Üyeleri Prof. Dr. Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Susam dışındaki milletvekilleri neden çizdiği parti kulislerinde şöyle yorumlanıyor:
“Bülent Baratalı ve Ahmet Ersin, üç dönem vekillik yaptı, yeter artık. Canan Arıtman, Baykalcılık, Abdürezzak Erten ve Kemal Anadol ise Önder Sav’a yakın siyaset yaptıkları için liste dışı bırakıldı.”
Ancak İzmir’in en çok soru soran vekili olan Selçuk Ayhan’ın çizilmesi sürpriz kabul edildi. Aynı zamanda Alevi derneklerinin üç dönemdir TBMM’ye gönderdiği Ahmet Ersin’in bayrağı BİLSES Vakfı Başkanı Erdal Aksünger ve DİSK Eski Genel Sekreteri Musa Çam’a devrettiği yorumları da yapılıyor.
DSP’li Öztürk’e tepki çoktu
DSP kontenjanının ithal vekili Harun Öztürk’ün İzmir’den yükselen eleştiriler nedeniyle listeye alamayan Kılıçdaroğlu’nun eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’na verdiği liste sözünü de tutamadığı belirtiliyor.
AK Parti’de ise en büyük şok Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile Taha Aksoy’un liste dışı bırakılmasıyla yaşandı. Kulislerde pek çok iddia olmasına karşın, Başbakan Erdoğan’ın yardımcılığını yapan Hotar’ı İzmir teşkilatında Cumhurbaşkanı Gül’ün eniştesi Tekelioğlu ile girdiği siyasal mücadele nedeniyle kızağa çektiği konuşuluyor.
AK Parti İzmir’in kurucu il başkanı İsmail Katmerci’nin şirketi hakkında çıkan bazı haberler nedeniyle ‘çizik’ yediği iddia ediliyor.
Tuğrul Yemişçi ve İbrahim Hasgür’ün kızağa çekilmesinin ise tamamen ‘değişiklik’ amaçlı olduğu konuşuluyor.