Ege 20 milyonluk dev destek

20 milyonluk dev destek

10.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Saya Grup deprem geçiren illerdeki yurttaşların kullanabilmesi amacıyla 20 milyon liralık fon oluşturdu. 50 kişilik uzman bir ekip ve arama kurtarmaya uygun aletler de bölgeye gönderildi.

20 milyonluk dev destek

İzmir’deki inşaat sektörünün önemli aktörü Folkart, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonrası, depremzedeler için harekete geçti. Şirket, kendisine ait iş makinesi, jeneratör ve arama kurtarmada kullanılmaya uygun olan inşaat aletlerini, AFAD organizasyonuyla deprem illerine yönlendirdi.

Haberin Devamı

Folkart’ın da bünyesinde yer aldığı Saya Grup, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle, derin bir üzüntü duyulduğunun kaydedildiği açıklamada şu vurgular yapıldı:

‘Dayanışmayla atlatabiliriz’

“Gün dayanışma günü. Saya Grup ve grup şirketlerimiz; Folkart, Humanis, Volt Motor, Volt Redüktör, Volt Teknoloji, Livamine deprem illerinin ve depremzedelerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 20 milyon TL’lik fon ayırmıştır. Ayrıca Folkart, yine Folkart çalışanlarımızdan ve paydaşlarımızdan oluşan 50 kişilik eğitimli, sertifikalı, uzman bir ekip, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgeye yönlendirilmiştir. Türkiye’nin önde gelen ilaç fabrikası ve sağlık markamız Humanis ise Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde bölgenin ihtiyaçlarına destek vermeyi sürdürmektedir. Tüm Saya Grup çalışanlarımız, bu kampanya dışında, bireysel yardım ve desteklerini ilgili resmi kurumlar üzerinden ilerletmektedir. Her koşulda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Güzel ülkemizin, bu büyük felaketi dayanışma ile atlatacağına inancımız tam. Deprem sırasında hayatını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”