Ege 20 milyonluk yatırım DPT onayına takıldı

20 milyonluk yatırım DPT onayına takıldı

20.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Temiz enerjinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Japonlar tarafından 20 milyon TL ile desteklenecek projenin 1 yıldır DPT’den onay beklediğini İzmir Valisi Kıraç da doğruladı.

20 milyonluk yatırım DPT onayına takıldı

İzmir’de kurulması planlanan “Yenilebilir Enerji Merkezi” Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) takıldı. Japonya’nı Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Teşkilatı’nin (NEDO) 20 milyon TL’lik yatırım yapacağı, İzmir Kalkınma Ajansı’nın da finansmanında destek olacağı Merkez’e DPT’den 1 yıldır onay gelmedi. İzmir’deki yenilenebilir enerji kaynaklarının araştırılması projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz basın toplantısı düzenledi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, rüzgar, jeotermal, güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması gerektiğini belirtti.

Enerjideki kaynaklar
Basın toplantısında, İzmir’de kurulması planlanan “Yenilenebilir Enerji Merkezi” projesinin DPT’ye takıldığı ortaya çıktı. EÜ Güneş Enerjisi Enstitisü Müdürü Prof. Dr. Günnur Koçar, “Japonya’da saygın bir kurum olan NEDO 20 milyon TL yatırım yapmayı uygun buldu. Japonlar en kısa sürede gelecekler. İZKA projeyi DPT’ye sundu. Onay için bekliyoruz” dedi. Vali Cahit Kıraç ise İZKA’nın projeyi üstlendiğini, DPT’den kaynak değil yaklaşık bir yıldır onay beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye’deki gözcülere DEÜ’li başkan

Türkiye’de 4 bine yakın göz hastalıkları hekimini aynı çatı altında toplayan tek dernek olarak 83 yıldır faaliyet gösteren Türk Oftalmoloji Derneği’nin genel başkanlığa, DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak seçildi. Profesör Kaynak, merkezi İstanbul’da bulunan derneğe İzmir’den seçilen ilk başkan oldu. Toplam 7 şubesi (Ankara, Bursa, İzmir, Konya-Antalya, Erzurum, Trabzon ve Diyarbakır) bulunan derneğin İzmir Şubesi’nde 1994’ten bu yana yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Kaynak, İstanbul ve Ankara’ya göre daha az delegesi olan bir kentten başkan seçilmenin onurunu yaşadı. 11 kişilik Yönetimde, EÜ’den Prof. Dr. Jale Menteş ile Prof. Dr. Halil Ateş yer aldı.
DHA