Ege 27 yıl sonra bulustular!

27 yıl sonra bulustular!

12.10.2017 - 04:38 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Masterler Spor Kulübü tarafından Kuşadası’nda 2.’si düzenlenen Masterler Dünya Barış Kupası, futbolseverlerin yakından tanıdığı birçok tecrübeli yıldızın mücadelesine sahne oldu

27 yıl sonra bulustular

Bodrum Belediyespor’un kupayı kaldırdığı, 27 maçın oynanıp toplam 101 golün atıldığı turnuvada, Diyarbakır Asur Masterler Takımı’nda; Çaykur Rize, Kayseri, Altay ve Bursaspor formalarını giyen ve 1. Lig’de 3 kez gol krallığı sevinci yaşayan “Kral” lakaplı golcü Yunus Altun, Altay ve Beşiktaş’ta top koşturan Murat Alaçayır ile Altay, Sarıyer ve Karabükspor’da oynayan, Türkiye’nin Baggio’su Ahmet Haşlak yer alırken, Karşıyaka’nın sembol kaptanlarından Muharrem Dirik Ege Üniversitesi adına sahaya çıktı. Bucaspor ve Salihlispor’da rakip kalecilerin korkulu rüyası olan golcü Emin Toplu ise Uşak64 takımı ile yeşil sahadaydı.

Haberin Devamı

5 eski yıldız sahada

Aktif futbolculuk yaşamlarını yıllar önce sonlandıran, en genci 41 en büyüğü 58 yaşında olan 5 eski yıldız sahadaki performanslarıyla izleyenlere keyif verdiler. 4’ü yurt dışından olmak üzere toplam 16 takımın katıldığı turnuva tatlı bir sürprize de sahne oldu. Yaklaşık çeyrek asır önce Karşıyaka formasını birlikte giyen eski futbolcular Muharrem Dirik ile Skender Sengulj, yıllar sonra tekrar bu turnuvada buluştular. 1989-90 ve 1990-91 sezonlarında yeşil kırmızılı ekibin başarısı için kader birliği yapan ikiliden Muharrem Dirik, Ege Üniversitesi Masterler takımı ile sahaya çıkarken; Skender Sengulj, Kosova temsilcisi Prizren’in antrenörlüğünü yaptı. Dirik ve Sengulj, kupaya grup maçları sonunda veda edip şampiyonluk sevinci yaşayamasalar da 27 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğunu paylaştılar.

Haberin Devamı

2. Masterler Dünya Barış Kupası karşılaşmalarının kendileri için büyük sürpriz olduğunu söyleyen Muharrem Dirik ve Skender Sengulj, ‘‘Birbirimizi uzun bir aradan sonra görmenin mutluluğunu yaşadık, eski günleri yâd ettik. Arkadaşlığımız ve dostluğumuz, ömür boyu sürecek’’ dedi.