Ege Azmiyle mucize yarattı

Azmiyle mucize yarattı

05.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

MANİSA’DA, 2008 yılının Kadın Girişimcisi seçilen, ilkokul mezunu iki çocuk annesi ev hanımı Berrin Havaleoğlu’nun (44) hayat hikayesi herkesi şaşırttı.

Azmiyle mucize yarattı

Herkesin dikkatini çekti
 Havaleoğlu, önce okul gösterilerinde kullanılmak üzere kıyafetler dikerek ticarete başladı. Daha sonra komşulardan aldığı siparişler üzerine  çeyiz ve dantel işleri yaptı, ev bütçesine katkıda bulundu.

Kredi kartı ile iş  kurdu
ARTAN talepler doğrultusunda kullandığı ev tipi dikiş makinası yetmedi. Borç harç, sanayi tipi bir dikiş makinası alarak işlerini evden yürütmeye devam etti. Ticarete atılmak için birikim olmadığı için kırtasiyeci bir arkadaşımın yanında çalışıyor göründü. Bir bankadan aldığı kreti kartıyla nakit çekerek atölyesini açtı.

Göğüs kanserini alt etti
BU atölyeyi iki yıl çalıştırdı, ancak yakalandığı meme kanseri nedeniyle  tedavi görmeye başlayınca, işleri bozuldu ve atölyeyi kapatmak zorunda kaldı. Ancak evde çalışmaya devam etti. Ameliyat oldu. Hastalığı yendi. İzmir’de Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin Ege Üniversitesiyle birlikte düzenlediği Kadın Girişimciliğini Destekleme Programına katıldı.

96 aday arasından seçildi
EĞİTİMİ tamamlayan Havaleoğlu’nun bu başarısı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de dikkatinden kaçmadı. Havaleoğlu, bu ay içinde kutlanacak Ahilik Haftası çerçevesinde ödüllendirilecek yılın esnafları arasına girdi. Önerilen 96 aday arasından azmi sayesinde yakaladığı başarı ile yılın kadın girişimcisi seçildi.

Yazarlar