Ege Bahçeşehir Koleji’nin sınavına rekor katılım

Bahçeşehir Koleji’nin sınavına rekor katılım

03.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gelecek öğretim yılında Bornova’da açılacak olan İzmir Bahçeşehir Koleji 6., 7. ve 8. sınıflara giriş ve burs sınavı için öğrenciler sınıflarda ter dökerken, veliler ise seminer salonlarında eğitim sistemi ile ilgili bilgilendirildi.

Bahçeşehir Koleji’nin sınavına rekor katılım

İzmir’de, Uğur Dershaneleri şubelerinde 2 bine yakın öğrenci koleje girebilmek ve burs kazanabilmek için ter döktü. Bahçeşehir Kolejleri Eğitim Koordinatörü Fatih Karadağlı’nın da katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Okul Müdürü Zeynep Hülagü, çelik kontrüksiyonla Bornova’da inşaatına başlanan İzmir Bahçeşehir Koleji’ne, yönetim ve eğitim kadrosunun Temmuz ayında görev başı yapacağını, Eylül ayında ise eğitim öğretime başlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

İşadamından eşine en kıymetli hediye

İzmirli işadamı Emin Dinleten, 36 yıllık hayat arkadaşı Nigar Dinleten’e, adını taşıyan 10 bin fidanlık orman hediye etti. Ege Orman Vakfı ile Çeşme-Ildırı ağaçlandırma sahasında oluşturulan “Nigar Dinleten Ormanı”nda Dinleten Ailesi, Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, Genel Müdür Metin Gençol’un katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. Cem Bakioğlu, “Emin Dinleten eşine bir aşkın, bağlılığın kanıtı olarak 10 bin fidanlık bu ormanı bağışladı. Hanımlar için mücevherler değerlidir ama böylesine bir hediyede tartışmasız çok kıymetlidir” dedi.
İZMİR DHA

Film festivali jürisi belli oldu

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı desteği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle 11 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek olan 12’inci Uluslararası İzmir Film Festivali’nde yarışacak filmler ve jüri üyeleri belli oldu. 21-28 Nisan’daki festivalin jürisinde, yönetmen Ezel Akay, Işık Yenersu ve Rıza Sönmez, Murat Özer ve Uğur İçbak’ın yer alacağı, 10 filmin katılacağı öğrenildi. Ayrıca Alim Şerif Onaran Akademi Ödülü de verilecek.
İZMİR DHA