Ege Bayındır mest etti

Bayındır mest etti

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

23. kez düzenledikleri Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin, iddiasını her geçen yıl artırdığını belirten Belediye Başkanı Demirezen, “Sadece Türkiye değil, dünya da bizi yakından izliyor” dedi

Bayındır mest etti

Bayındır’da düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali, yine dopdolu geçti. Ürünlerini sergileyip pazarlama imkanı bulan üreticiler, rengarenk ve mis kokulu çiçeklerle ziyaretçileri de mest etti. Konserler, yarışmalar ve halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. 23. kez kapılarını açan festivali, binlerce konuğun yanı sıra; Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Cemal Bekle ve Yaşar Kırkpınar, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de ziyaret etti.

Haberin Devamı

130 milyon adet üretim

Yıllar önce sınırlı imkanlar ama büyük bir vizyon ile başlayan çiçek festivalinin bugün sadece Türkiye’de değil, dünyada da bilinen bir etkinlik halini aldığını ifade eden Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Bayındır’da yılda yaklaşık 130 milyon adet bitki üretiliyor. Bugün Bayındır’ın bacasız sanayisi durumunda olan çiçekçiliğimiz binlerce hemşehrime iş imkânı sağlıyor. Çiçekçilerimiz bahçe, salon, mevsimlik,çalı grubu ve ağaç türü gibi zengin çeşitlerde üretim yapmakla beraber dış mekân süs bitkileri üretiminde ülkemizde ilk sıraya yerleşti. Yer örtücü bitki türlerinde bugün Bayındır, Türkiye üretiminin büyük kısmını tek başına gerçekleştiriyor. Kurduğumuz Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz ile de Bayındır çiçek sektörünün Türkiye’deki ve dünyadaki merkezi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kadınlara ek istihdam

Bayındır’da hayata geçirilecek OSB’ye değinen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de, “Ar-Ge faaliyetlerinden eğitim birimlerine kadar çağdaş bir OSB Bayındır’a kazandırılacak. Biz kadınların çiçek sektöründe istihdam edildiğini biliyoruz. Onlara bu OSB’de bin 500 civarında ilave bir istihdam sağlayacağını da belirtmek isterim” diye konuştu.