Ege Bodrum ilki yaşadı

Bodrum ilki yaşadı

31.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2.Lig Play Off finalinde Karacabey Belediyespor’u saf dışı bırakan Bodrumspor, tarihinde ilk kez 1. Lig sevinci yaşadı. Geçtiğimiz yıl şirketleşmeye giden yeşil beyazlılar, tecrübeli ve zengin kadrosuyla da kupaya uzandı

Bodrum ilki yaşadı

TFF 2. Lig Play Off Finali’nde Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda Karacabey Belediyespor’u 3-0 mağlup eden Bodrumspor, Spor Toto 1. Lig’e yükselmenin haklı gururunu yaşadı. Tarihinde ilk kez bu zaferi tadan Bodrum, Kırmızı Grup’ta normal sezonu 72 puanla 3. tamamlamıştı. Play Off etabında Sivas Belediyespor ve An Zentrum Bayburt Özel İdarespor’u saf dışı bıraktıktan sonra finale yükselen yeşil beyazlılar, TECO Karacabey Belediyespor engelini de farklı geçerek kupayı havaya kaldırdı. Bodrumspor’un Süper Lig patentli tecrübeli oyuncuları Burhan Eşer ve Yekta Kurtuluş’un yanı sıra deneyimi ile fark yaratan Erkan Değişmez, yıllardır formasını giydiği kulüpte üçüncü şampiyonluğunu yaşadı. Bodrumspor’a 2014 yılında Bölgesel Amatör Lig’de transfer olup amatörde 2015’te, 3. Lig’de de 2017’de zafere uzanan Erkan, yine kupaya uzandı.

Haberin Devamı

Zafere alışıklar

Geçen sezon başında şirketleşmeye giden ve bu sezon 1. Lig’in kapısını aralayan Bodrumspor’da geniş ve tecrübeli kadro dikkat çekti. Finalleri ve şampiyonlukları daha öncesinden tatmış Yekta Kurtuluş, Burhan Eşer, Onur Akbay, Egemen Gençalp, Seçkin Getbay gibi isimler ilçeyi gururlandırdı. Teknik Direktör İsmet Taşdemir de 2017’de Ankaragücü’nü 2. Lig’de şampiyonluğa ulaştırmıştı. Bodrum’un tek profesyonel temsilcisi, daha önce 1995-1996 sezonunda 2. Lig’de boy gösterdi. 2015 yılında amatörden 3. Lig’e, 2017’de adını 2. Lig’e yazdıran Bodrum, son 5 sezonunu 2. Lig’de geçirdi. Yeşil beyazlı ekip, gelecek sezondan itibaren 1. Lig’de boy gösterecek.
Bodrumspor’da Başkan Rıza Karakaya, gelecek yıl iç saha maçlarını Bodrum İlçe Stadı’nda oynamayı istediklerini aktardı. Karakaya, “Bundan 2 sene önce Bodrumspor A.Ş.’yi kurmuştuk. Belediyemize, Bodrum halkımıza, taraftarımıza, Asi Tayfamıza, herkese teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek Bodrum’un olacak. Maçları Bodrum’da oynayacağız. Devlet büyüklerimizden de Bodrum’a yakışır bir tesis rica ediyorum. Bodrum dünyada Türkiye’mizi en güzel şekilde temsil ediyor. Biz güzel bir tesisi hak ettik diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Bodrumspor kupasını ise coşkuyla havaya kaldırdı. Kurulan platforma tek tek çıkan oyuncuların sevinçleri yüzlerinden okunurken, kupa kaptan Erkan’ın ellerinde yükseldi. Tribünleri gezen yeşil beyazlılar, anın tadını doyasıya yaşadı. Taraftarlar, Çökertme Türküsü’nü hep bir ağızdan söyledi. Oyuncular da sahada oynayıp onlara eşlik etti. Bodrumspor’da Teknik Direktör İsmet Taşdemir, kariyerinin ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Daha önce 2017 yılında Ankaragücü’nü 2. Lig’de hedefe ulaştıran Taşdemir, “Şampiyonluk tüm Bodrum’a armağan olsun. Özellikle Bodrum halkına mahcup olmak istemezdik. İyi bildiğimiz işi çok doğru şekilde icra ettik” dedi.

Haberin Devamı

Bodrum ilki yaşadı

Kasapoğlu’ndan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bodrumspor için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, “Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanan 2021-2022 sezonu TFF 2. Lig Play Off finalinde rakibini mağlup ederek Spor Toto 1. Lig’e yükselen Bodrumspor’u kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve camiayı tebrik ediyorum. Bodrumspor’a mücadele edeceği Spor Toto 1. Lig’de başarılar diliyorum” dedi.