Ege Büyükşehir’in binası acilen güçlendirilmeli

Büyükşehir’in binası acilen güçlendirilmeli

12.07.2017 - 04:55 | Son Güncellenme:

AK Partili Bilal Doğan, çürük binanın boya badana yapılarak örtbas edilemeyeceğini söyledi “Yapılması gereken iş ortada. Zaman kaybına tahammülümüz yok, iş hemen başlasın” dedi

Büyükşehir’in binası acilen güçlendirilmeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşen Temmuz ayının birinci meclis toplantısında deprem konusu masaya yatırıldı. Geçtiğimiz ay Karaburun’da meydana gelen 6,2’lik deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılarla kamuoyunda sıkça tartışılan gelişmeleri gündeme taşıyan AK Parti Grubu, “Depreme hazır mıyız?” sorusunu yöneltti. Başkan Kocaoğlu’nun belediye binasının çürük olduğu ve kentsel dönüşümde yol alınamadığına dair eleştirilere yanıtı ise sert oldu.

Haberin Devamı

‘Tablo facia olacak’

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, 11 yıl önce depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve bilimsel raporlar hazırlanan Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’taki binasında yapılan son çalışmaları eleştirdi, herhangi bir gelişme kaydedilemediğini dile getirdi. Doğan, ayrıca 1999’da hazırlanan deprem master planı kapsamında belediyenin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini de aktardı ve, “Büyük bir deprem karşısında ortaya çıkacak tablo, tam anlamıyla facia olacak. Belediyeye bu plan kapsamında sunulan 12 maddelik tavsiye listesinden kaç madde hayata geçirilebilmiştir? Yapı stoğunun yüzde 60’ı çürük olan bu kentte hizmet veren en önemli devlet kurumlarından biri olan Büyükşehir binası için tam 11 yıl önce çürük raporlarına yansımıştı. Karşımızda böyle bir realite varken, aradan geçen 11 yılda ne yapıldı? Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımıza çürük binada hizmet veriyor ve can ve mal güvenliği için gereken önlemleri almıyor. Yıkılmaya yüz tutan, çürük olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış binada yapılan bu işler, acaba boya badana işleri mi? Depreme karşı güçlendirilmesi gereken binada yapılan boya badana neyin nesi? Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana binasında bir an önce ciddi bir güçlendirme çalışması yapılmasını bekliyoruz. Yaşanan son depremlerin ardından, içinde bulunduğumuz hizmet binasının dış yüzeyinde ciddi derecede çatlaklar oluştuğu, yapının temelinin sarsıldığı söylenmekte. Acaba, apar topar başlayan bu çalışmalar, yürütülen bu faaliyetler binanın bu durumunu gizlemek için mi yapılıyor? Burada çalışan personelin can güvenliği var mıdır?” dedi.

Haberin Devamı

‘Safha safha sürecek’

AK Parti’li Doğan, geçtiğimiz yıllarda 68 bin lirası güçlendirme projesi olmak üzere, yaklaşık 4 milyon lira harcanmasına karşın belediye sarayının halen istenilen noktaya getirilemediğini de söyledi. AK Parti’den gelen eleştirilere “Verilecek yanıt yok” karşılığını veren Kocaoğlu ise şöyle konuştu: “Bu binanın güçlendirme çalışmaları başlamıştır. Safha safha devam edecektir.”