Ege ‘Can dostlarımıza adalet borçluyuz’

‘Can dostlarımıza adalet borçluyuz’

24.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kapılarını açan PET İzmir 2021’in açılışına katıldı; doğa hukuku ve hayvan hakları konusuna değindi

‘Can dostlarımıza adalet borçluyuz’

PET İzmir 2021, Uluslararası İzmir Evcil Hayvan, Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı başladı. Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarın geçen yıla oranla yüzde 50 büyüdüğünü söyledi, yıl Türkiye’den 137 firma ve 500’den fazla marka ile 28 farklı ülkeden 200’e yakın ziyaretçinin katıldığını açıkladı.
Pandemi ve iklim krizinin önemine dikkat çeken Soyer, “Felaketler yaşadığımız şehirleri ve doğayı bir bütün olarak görmemiz gerektiğini gösterdi. Tüm varlıkların yaşamının kendimiz kadar önemli olduğunu idrak etmemizi sağladı. Doğa hastaysa biz de hastayız, o iyiyse, biz de iyiyiz. Can dostlarımıza merhamet değil, adalet borçluyuz” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası Sayman Üye Ali Osman Öğmen de, üyelerine stant kira desteği veren ve üyelerini uçakla fuara götüren tek oda olduklarını belirtti. TEMA Fuarcılık Genel Müdürü Aykut Karslı ise, “Hedefimiz bu alanda Avrupa’nın en büyük fuarı olmak” dedi.

Haberin Devamı

Renkli etkinlikler

Pet İzmir 2021 kapsamında birbirinden renkli etkinlikler gerçekleşecek. Sevimli dostlar defilede podyuma çıkacak. Akıllı köpekler gösteri yapacak. Pet Grooming showlar düzenlenecek. Uluslararası Köpek Irkları ile Pet Grooming yarışmaları heyecanlı geçecek. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün köpekleri yapacağı gösteride nefesleri kesecek.