Ege Çeşme’de bando heyecanı!

Çeşme’de bando heyecanı!

16.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bir ilke daha imza attı Çeşmeli gençlerden oluşan belediye bandosunu kurdu

Çeşme’de bando heyecanı

Sanata ve sanatçıya her zaman değer ve destek veren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Tamamı Çeşmeli müzisyenlerden oluşan belediye bandosu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kuruldu.
Batı ezgilerinin yanı sıra sanat ve halk müziği ezgilerine de hakim olan bando; zil, trampet, davul, 2 alto, 1 tenor saksafon, 2 klarnet, 3 trompet, bir bas ve bir şef olmak üzere 13 kişiden oluşuyor. Şefliğini Uğur Ürk’ün üstlendiği bando, Alaçatı Ot Festivali’nde de büyük ilgi gördü.
Başkan M. Ekrem Oran, “Sanatı ve sanatçımızı destekliyor, bu alanda yeni projeleri tek tek hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Müzik birleştirici, bütünleştirici bir sanat dalı ve her duyumuza hitap ediyor; o sebeple müzikle ilgili her projenin önemli olduğunu düşünüyorum. Çeşme halkı pandemi döneminde pek çok sanat etkinliğinden uzak kaldı. Bizler halkımızı sanatla buluşturabilmek için alternatif etkinlikler sunabilmeyi arzu ediyoruz. Önemli günlerde, milli bayramlarda konser verecek bandomuzun olması çok önemliydi. Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.