Ege ‘Değiştirme gücü gençlerimizde’

‘Değiştirme gücü gençlerimizde’

11.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geleceğin şehir ve bölge plancılarıyla yaz kampında bir araya geldi.

‘Değiştirme gücü gençlerimizde’

Gündemdeki çevre mücadelesinden yatırım, proje ve kentin gelecek vizyonuna kadar tüm soruları tek tek yanıtlayan Başkan Soyer, gençlere siyaset yapma çağrısında bulundu. Soyer, “Ben size inanıyorum. Bu memlekette şikayet ettiğimiz ne varsa bunları değiştirme gücünün sizde olduğunu biliyorum” dedi.
Soyer, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen yaz kampında gençlerle bir araya geldi. Gümüldür Tabiat Parkı’nda düzenlenen bir haftalık yaz kampında Başkan Tunç Soyer, Türkiye’nin 33 farklı üniversitesinden gelen 70 şehir ve bölge planlama öğrencisinin sorularını yanıtladı. Soyer, genç şehir plancılarına doğayla uyumlu kent vizyonu ve kentlerin günümüzde geldiği noktalar hakkında bilgi verdi.
Seferihisar’ın Cittaslow ve İzmir’in Cittaslow Metropol sürecini anlatan Başkan Soyer, gençleri İzmir’de yürütülen “Sakin Mahalle” programı kapsamında Karşıyaka’nın Demirköprü Mahallesi ile Konak Agora Ören Yeri’ndeki Pazaryeri Mahallesi’nde yürütülecek çalışmalarda gönüllü olmaya davet etti.