Ege Denizseverler fuarda buluştu

Denizseverler fuarda buluştu

09.04.2023 - 06:00 | Son Güncellenme:

Fuarİzmir’de bu yıl ilk kez düzenlenen MAST-Marine Saloon Trade Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuvarları Fuarı, her yaştan deniz ve tekne tutkunlarından büyük ilgi gördü.

Denizseverler fuarda buluştu

uar, dünyaca ünlü tekne markalarını, sektörün büyük yerli üreticilerini ve denizcilik alanındaki ekipman ile aksesuvar firmalarını bir arada görmek isteyen ziyaretçilerini ağırladı. Motor yatlardan yelkenliye birçok teknenin Türkiye’de ilk kez sergilenerek görücüye çıktığı fuarda, dünyaca ünlü yat tasarımcıları Turhan Soyaslan ve Tanju Kalaycıoğlu’nun konuşmacı olduğu söyleşi de gerçekleştirildi. Fuarı, Almanya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, İtalya’dan Macaristan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yerli, yabancı toplam 20 bin 540 kişi ziyaret etti. 

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri’nden fuara katılan uzun yıllar dünyaca ünlü Catalina Yachts’ın baş mühendisi ve başkan yardımcısı olarak çalışan Amerikan Tekne ve Yat Konseyi Eski Başkanı, tasarımcı Gerard Douglas ile 40 yılı aşkın süredir tekne üreticisi ve sertifikalı profesyonel yat brokeri olan Joseph Zammataro, fuarı değerlendirdi. Seferihisar Teos Marina’yı ziyaretinde kendi tasarladığı bir tekneyi görmenin ve şu andaki sahibi ile sohbet etmenin çok güzel bir deneyim olduğunu ifade eden Douglas ile Zammataro, “Fuar bizim için çok verimli geçti, Türkiye’de birçok tekne üreticisiyle görüşme imkânımız oldu ve halen de görüşmelerimiz sürüyor. İkili işbirliği fırsatlarını, karşılıklı olarak neler yapabileceğimizi konuştuk. İki ülke için de değer yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Yazarlar