Ege Ege ve Bakanlık güçbirliği yaptı

Ege ve Bakanlık güçbirliği yaptı

02.02.2018 - 05:08 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğine gitti. Bakan Fakıbaba, “En büyük güvencemiz, hocalarımız” dedi.

Ege ve Bakanlık güçbirliği yaptı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında işbirliği, bilgi ve veri paylaşımı protokolü imzalandı. Protokolle; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bakanlığın ihtiyaç duyduğu konularda bilimsel veri alt yapısının paylaşımı, eğitimlerin verilmesi ve koordine edilmesini sağlayacak. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “Mehmetçiğimiz, Afrin’de vatan için çarpışıyor. Biz de ülkemizin daha ileriye gidebilmesi için büyük bir mücadele içindeyiz. Bizim en büyük güvencemiz, üniversitelerimiz ve hocalarımız” dedi. Bakan Fakıbaba, EÜ Rektörü Necdet Budak’ın kısa sürede önemli işlere imza attığını belirtti, kendisine teşekkür etti.

‘Eli kolu olacağız’

Protokol çerçevesinde, Ege Üniversitesi’ndeki bilgi birikiminin kamu kuruluşlarına aktarılması için ortak çalışma şeması hazırlanacak. Bu şema ile her iki kurum personelinin katılacağı çalışma grupları oluşturularak belirlenen öncelikli alanlarda ortak çalışmalar yürütülecek. Rektör Prof. Dr. Budak da, “Üst düzeydeki politikalara katkıda bulunmak istiyoruz. Tarımda ciddi bir motivasyon yarattınız. Ülkemizin gıda, tarım ve hayvancılığı için Ege Üniversitesi olarak üst düzeydeki politikalara katkıda bulunmak, Ege’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın eli kolu olmak istiyoruz” diye konuştu.