Ege EİB’in başarısını artıracak destek

EİB’in başarısını artıracak destek

01.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, dışsatımda yeni bir rekora koşan Ege İhracatçı Birlikleri’ne teşekkür etti. Sektörlerin talebine yönelik adımların atılacağını belirtti

EİB’in başarısını artıracak destek

AK Parti İzmir il Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) yönetimiyle bir araya geldi. Birlik başkanlarının sorunlarını dinleyen Sürekli, “Bölgemiz ihracatının bir yıl içinde yüzde 50’nin üzerinde bir artış göstermesi sevindirici bir sonuç. Yeni açıklanacak rakamlarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoruna imza atmaya hazırlanıyorsunuz. Özellikle istikrar ve döviz kurlarıyla ilgili beklentilerin farkındayız. Çabamız da bu yönde” diye konuştu. Devlet desteklerinden memnuniyetini dile getiren başkanların ortak görüşü ise, ekonomide yakalanan istikrarın sürerek büyümenin devam etmesi yönünde alınan tedbirlerin devam etmesi gerektiği oldu.

Haberin Devamı

Döviz sabit kalmalı

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Üzerimize düşeni yapıyoruz. Dövizin sabit kalması bizim için önemli. İstikrarın sürmesi ile faiz ve enflasyon da düşecektir” ifadelerini kullandı. Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı da, sanayi üretiminin artırılması noktasında hammadde sorunu yaşandığını dile getirdi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Birol Celep ise, tarım ve ticaret bakanlıklarının verdiği desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirip havza bazlı üretim modelinin daha da geliştirilmesini istedi.

Ekonomideki olumlu gelişmelerin ihracatta olduğu gibi üretim ve istihdam artışında da rekorları beraberinde getireceğini sözlerine ekleyen Sürekli, “Sanayi temsilcilerimizle sık sık bir araya geliyoruz, gelmeye devam edeceğiz. Atacağımız adımlar, onların umut ve heyecanıyla çok daha büyük olacak” ifadelerini kullandı.