Ege Enflasyonla mücadeleye hazırız

Enflasyonla mücadeleye hazırız

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı enflasyonla mücadelede eylem planına, İzmir iş dünyasından tam destek geldi. İş insanları, yapısal reformlarla yatırımların teşvik edilmesini ve katma değerli üretim ve ihracatın artmasını bekliyor.

Enflasyonla mücadeleye hazırız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nı açıkladı. Programa göre, yıl sonuna kadar doğalgaz ve elektrikte zam yapılmayacak; kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirime gidilecek. İzmir’deki kurum ve kuruluşların temsilcileri de programı değerlendirdi; görüşlerini şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen: Türkiye’nin enflasyonu düşürmenin yolu her zaman söylediğimiz gibi yapısal reformlar, katma değerli üretim ve yatırımlar ile ihracattan geçiyor. İstikrarlı büyüyen ve piyasalarda güven duyulan bir ülke ekonomisi yaratmak istiyorsak bu yönde atılacak tüm adımları destekliyoruz.

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam: Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara çekmeden ne döviz kurlarını, ne cari açığı ne de fiyat istikrarını sağlayabiliriz. Hükümetin enflasyonla mücadele kararlılığında üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: Türkiye’nin üretim deseninde yapısal dönüşüm gerçekleştirmeliyiz. Katma değerli üretimi dünya ölçeğinde sağlamak zorundayız. Yerli ve katma değerli üretim Türkiye’de güç kazanmalı, bunu başardığımız takdirde enflasyon rakamları düşüşe geçeceği gibi, büyüme ve işsizlik rakamlarında da hedeflere ulaşacağız ve dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebileceğiz.

Haberin Devamı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak: Enflasyonla mücadele sürdürülebilir ekonomik büyüme ve ekonomide güven ortamının devamı için büyük öneme sahip olduğunu, ihracatçılar olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ürünlerde yüzde 10 indirim enflasyonun ineceğine olan inancın pekişmesine katkı sağlayacak.
İzmir İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: Bugün ithalat yapmadan bir defter bile üretemiyor oluşumuz aslında tüm resmi açık seçik ortaya koyuyor. Ülkemizin yapısal dönüşüme ve üretim ekonomisine yönelmesine ve ithalata dayalı olmayan bir ihracat temelli üretim zinciri kurmasına ihtiyacı var.

Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros: Topyekûn bir eylem planında ekonomi dünyası ile mutabık kalmış bir hükümet anlayışına ihtiyacımız var. Çıkışın yolu ancak birleşerek, bütünleşerek ve hep birlikte aynı hedefe doğru yürümekten geçiyor.

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Meriç: Ekonomik durgunluk, yükselen enflasyon, artan işsizlik oranı ve 6 liralardan inmeyen dolar karşısında atılması gereken tüm adımların arkasındayız. Eğer enflasyonu düşürmek istiyorsak, öncelikle cari açığımızı kapatacak ve katma değerli üretimi artıracak önlemler almamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi Evren Gökçöl: Ekonomi için olumlu getirileri olmasını bekliyoruz. Konut sektörü özelinde konuyu ele alacak olursak, şu anda yatırım maliyetleri tam anlamıyla konutlara yansıtılmadı; bu nedenle gayrimenkulde alım yapmak için doğru bir zaman dilimindeyiz.
Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: Dolardaki hareketlilik ve faiz oranlarının düşmesiyle birlikte bu olumlu hava tüm sektörlerde kendisini gösterecektir. Açıklanan enflasyon hedefleri ve mücadele için atılan adımları da yerinde buluyorum.

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı: Hükümetimiz enflasyonla mücadele için gerekli adımları atıyor. Bunların ışığında 2019’un ilk çeyreğinin yine durağan geçeceğini ve ikinci çeyrekle beraber kur ve faiz oranlarının da normal seviyelere ineceğini düşünüyoruz.