Ege Folkart Gallery’de özel bir sergi daha

Folkart Gallery’de özel bir sergi daha

20.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Folkart Gallery Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Zaman ve Mekanın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ” adlı sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Folkart Gallery’de özel bir sergi daha

Folkart Gallery, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek ressam Şevket Dağ’ın eserlerinin yer alacağı sergiye ev sahipliği yapacak. “Zaman ve Mekanın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ” adlı sergi, 24 Ocak’ta ziyarete açılacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Gallery, olarak Türk resminin en önemli isimlerinde Şevket Dağ’ın eserlerine ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Folkart Gallery’de özel bir sergi daha

ŞEVKET DAĞ

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek sergi, 24 Ocak’tan itibaren ziyaret edilebilecek. Son yıllarda yaşanan salgınlar nedeniyle sergimizin açılışı için bir tören düzenlemeyeceğiz. Sanatseverleri, sergimizi ziyarete davet ediyorum” dedi. Sergide 60 adet eserin yanısıra ressam Dağ’ın eskiz defterleri, kullandığı paleti, şövalesi, boya kutusu, fotoğrafları gibi kişisel eşyaları ve de birçok yazışması da yer alacak. Sergi nedeniyle Türkçe ve İngilizce, 320 sayfalık bir albüm de hazırlandı.

Folkart Gallery’de özel bir sergi daha

MESUT SANCAK

Albümde; Sinan Genim, Fahri Özdemir, Evrim Altuğ, Malik Aksel, Cemal Tollu ve Şeref Akdik’in yazılarının yanısıra, eserleri ve kendisiyle ilgili objelerde yer alıyor. Eserler, 21 Nisan’a kadar görülebilir.