Ege Geleceğin mühendislerini yetiştiriyorlar

Geleceğin mühendislerini yetiştiriyorlar

10.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir fabrika gibi çalışıyor; sektöre kaliteli eleman kazandırıyor

Geleceğin mühendislerini yetiştiriyorlar

Yarattığı üretim, istihdam ve katma değerle Türkiye ekonomisine can veren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), 2014 yılında kapılarını açtığı, bölgenin meslek fabrikası olan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geleceğin mühendislerini yetiştiriyor.
Yüzde 100 bursla öğrenim gören öğrenciler için; eğitim-öğretim, kıyafet, ulaşım ve yemek gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra, kişisel ve mesleki gelişimlerine ek olarak akademik sınavlara hazırlanmaları amacıyla her türlü olanak da ücretsiz olarak sağlanıyor. Okul, modern fiziki yapısıyla her türlü akademik çalışma, sosyal etkinlik ve ar-ge çalışması yapılabilecek olanakları sunuyor. Spor salonu, konferans salonu, 21 derslik, 14 atölye ve laboratuvarın yanında, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları mevcut olan okulda; endüstriyel otomasyon teknolojileri, elektrik-elektronik ve makine teknolojisi alanlarında eğitim veriliyor.
Okulda istihdam edilen alanında yetkin öğretmenler, aynı zamanda atölye ve laboratuvarlardaki teknik ekipmanı da üreterek üst düzeyde verimlilik sağlıyor.

Haberin Devamı

‘Sinerji yaratıyoruz’

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Okulumuzda mesleki ve akademik eğitime prestij katıyor, Türk sanayinin gururu olacak tam donanımlı nesilleri yüzde 100 bursla geleceğe hazırlıyoruz. Öğrencilerimiz, dilerlerse Türkiye’nin en iyi teknik üniversitelerine gidip mühendis olarak, dilerlerse de mezuniyetin ardından çok iyi işletmelerde tekniker olarak hayatlarına devam edebiliyor. Bu okulu kurarken hedefimiz, ülkemiz sanayisinin talep ve gerçekleri ile öğrencilerimizin hayallerini bir noktada buluşturarak çözüm odaklı bir sinerji yaratmaktı. Bugün bunu başardığımızı ve büyüyüp gelişerek yolumuza devam ettiğimizi görmekten mutluyuz” diye konuştu.