Ege ‘Gençlere armağan’

‘Gençlere armağan’

23.03.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Çankırı, Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nın gençler için büyük bir adım olduğunu söyledi.

‘Gençlere armağan’

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öncülüğünde, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF) açıldı. AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı da, fuarizmir’deki etkinliğin açılışına katıldı, stantları ziyaret etti.

Haberin Devamı

İzmir’in önemli bir ev sahipliği yaptığını vurgulayan Çankırı, şu vurguları yaptı: “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin gençlerimize aynı olanakları sağlamak adına 11 bölgede, bölgesel kariyer fuarlarını gerçekleştiriyor olması, gençlerimiz için büyük bir atılım. 9. etkinlik olan EGEKAF’ın Avrupa ve Asya’nın görmüş olduğu en büyük kariyer fuarı olması, fuarlar kenti İzmirimiz açısından gurur verici.”

‘Staj-iş olanağı’

Fuarın gençler için nimet olduğunu dile getiren Ceyda Bölünmez Çankırı, “Yetenek Kapısı, şu anda 1 milyon 100 binin üzerinde gencin gönüllü olarak gelip kaydolduğu, özgeçmişlerini bıraktığı bir platform. Sadece gençler değil, 8 binin üzerinde şirket, üniversitelerin kariyer merkezleri, sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu devasa bir sistem” dedi. Gençlerin staj ve iş olanakları için doğru yerde olduğuna dikkat çeken Çankırı, sözlerini şöyle tamamladı: “Amaç, onların yeteneklerini ortaya çıkarabileceği alanlarda kariyer fırsatı bulabilmesi.”