Ege Güz’ün şarkıları ilk kez İzmir’de

Güz’ün şarkıları ilk kez İzmir’de

03.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

ÖNEMLİ başarılara imza atmış müzisyenlerden oluşan “Güz’ün Şarkıları” İzmirlilerle buluşuyor.

Güz’ün şarkıları ilk kez İzmir’de

6 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserle ilk defa müzikseverlerin karşısına çıkacak olan grup, Türk Müziği’nin neoklasik dönem eserlerini kendi yorum ve anlayışlarıyla seslendirecek. Solistliğini Klasik Türk Müziği sanatçılarından Güzin Değişmez’in yaptığı grup, Yansımalar grubunun kurucu ve bestekarı Birol Yayla, Bezmara ve Avaze gruplarının kanun sanatçısı Serap Çağlayan, İncesaz grubunun kurucusu ve bestekarı Cengiz Onural ve Erdal Akyol’dan oluşuyor.

Haberin Devamı

Latife Hanım Köşkü canlandı
KARŞIYAKA Belediyesi’nin sürdürülebilir turizm alanındaki çalışmaları kapsamında, Latife Hanım Köşkü’nde 1922 yılındaki yaşam canlandırıldı. Zübeyde Hanım’ın hasta yatağındaki son günleri ve Latife Hanım ile ilişkileri işlendi, İsmet Paşa’nın Lozan Konferansı sırasında yolladığı mektuplar okundu. Dönemin önemli simaları Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Salih Bozok, Doktor Asım gibi önemli tarihi karakterler Karşıyaka Belediye Tiyatrosu oyuncuları ve proje ekibi tarafından canlandırıldı.

Deniz yaşamı evlerde
İZMİR’de evlerde süs için kullanılan objelerde cam ve polyesterin yerini doğal ürünler, özellikle de deniz kabukları aldı. Deniz Kabuğu Bujiteri mağazası sahibi Bahri Yıldız, Uzakdoğu’dan gelen deniz kabuklarını saatten kültablasına, ekmek sepetinden şekerliğe çeşitli eşyalar yapıp sattığını belirterek, “İnsanlar klasik objelerin yerine doğaya olan özlemi yansıtan şeyleri tercih etmeye başladı. Bu talebe cevap verebilmek için deniz kabuklarından objeler yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kispet şekilli kot pantolon
TURGUTLU’DA yaşayan Türkiye’nin tek kispet ustası Murat Boncuk, ünlü modacı Cemil İpekçi’nin kot pantolonlarda kispet işlemeleri projesine destek verecek. Edirne’den Turgutlu’ya gelerek, kispet üretimine burada devam eden Murat Boncuk, Cemil İpekçi’nin projesini duyunca kendisiyle bağlantı kurduğunu söyledi ve şunları kaydetti: “Pehlivanların giydiği kispetlerin böylece günlük hayatın içine taşınması güzel. Büyük bir ilgi göreceğine inanıyorum. Kispetin ne olduğunu bilmeyenler var. Umarım kispet günlük hayatın içinde daha fazla yer alır”

Satranç şampiyonu çıkardık
Bu yıl yeni bir formatla tek yarışma olarak düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası birincisi 8,5 puanla İzmirli Emre Can oldu. 262 sporcunun katıldığı şampiyonada Kıvanç Haznedaroğlu, Emre Can, Barış Esen gibi “Büyük Ustalar”, Mert Erdoğdu, Mustafa Yılmaz, Yakup Erturan, Burak Fırat gibi “Uluslararası Ustalar” da yer aldı. Uluslararası Usta unvanına sahip Ankaralı Mustafa Yılmaz 8 puanla ikinci olurken, Mersinli Engin Toprak aynı puanla şampiyonayı üçüncü bitirdi tamamladı. İlk üçe girenlere kupa ve madalyaları törenle verildi.

Haberin Devamı

Balçovalı miniklere okul öncesi desteği
EĞİTİME yaptığı katkılarla ilçedeki devlet okullarını özel okul olanaklarına kavuşturan Balçova Belediyesi, son olarak Başöğretmen İlköğretim Okulu’nda ana sınıfı kurulmasına öncülük etti. Sınıfın klima, bilgisayar, barkovizyon, dolap, oyuncak, perde gibi ihtiyaçları belediye tarafından sağlandı. Miniklerin çiçeklerle karşıladığı Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, çocuklar ve aileleri ile sohbet etti. Çalkaya, dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalıştıklarını vurguladı.

Istırap caddesi!
İZMİR’de, TIR kamyonlarının doğrudan limana girişini sağlayacak viyadük çalışmaları nedeniyle trafik akışının tek yön olduğu Şehitler Caddesi ve Liman Caddesi’ndeki trafik sürücüleri bezdiriyor. Yüzlerce metre uzunluğa ulaşan konvoylarda araçlar adım adım ilerliyor. Bu caddeleri aşmak sürücüler için dakikalarca zaman alıyor. Yetkililer ise viyadük çalışmalarının haftanın yedi günü sürdüğünü, projenin tamamlanmasından sonra bu sıkıntıların sona ereceğini dile getiriyor.

Yazarlar