Ege Hedef 2 milyar dolar

Hedef 2 milyar dolar

25.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ege İhracatçı Birlikleri’ni (EİB) ziyaret etti.

Hedef 2 milyar dolar

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ege İhracatçı Birlikleri’ni (EİB) ziyaret etti. Bu yıl yakaladıkları başarıdan dolayı su ürünleri sektör temsilcilerine teşekkür etti, 2 milyar dolarlık yeni ihracat hedefi gösterdi.
2023 yılı hedefine ulaşan sektörlerin başında su ürünlerinin geldiğini belirtenBakan Pakdemirli, “Agresif pazarlama ile ihracatımızı 2 milyar dolara çıkarabiliriz. Kültür balığı üretim kapasitemizin 280 bin tondan, 600 bin tona çıkması için çalışmalıyız. Askeriye ve kamu kurumlarının Türk balığı tüketmesi için de ilgili mercilerle görüşeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AB’ye tarım ateşesi

Birlik başkanlarının sorun ve taleplerini de dinleyen Pakdemirli, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit’in Avrupa Birliği’nde (AB) sorunların takibi ve çözümü amacıyla AB nezdinde Daimi Tarım Ataşesi atanması isteği üzerine, atama kararı aldıklarını bu konuda isim önerilerine açık olduklarını dile getirdi. Bakan Pakdemirli, kanatlı eti, süt ürünleri ve balık ihracatının önünü açmak üzere Türkiye ile Çin arasında veteriner sağlık sertifikası imzalanması amacıyla yakın dönemde Çin’e gideceğini de sözlerine ekledi.

Yazarlar