Ege Hindistan’ın yeni rotası: Pamucak

Hindistan’ın yeni rotası: Pamucak

09.07.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Londra’da yaşayan Ayesha-Jaden Patel Selçuk Pamucak Korumar Ephesus Beach Spa Resort Otel‘de geleneksel Hint düğünüyle dünyaevine girdi.

Hindistan’ın yeni rotası: Pamucak

YUSUF ÇINAR - Hindistan’ın ileri gelenlerinin Antalya’da yaptığı düğün törenlerinin yeni adreslerinden biri, İzmir’in Selçuk ilçesinin Pamucak mevkii oldu.

Haberin Devamı

Üç gün üç gece süren etkinliğe toplam 250 davetli katıldı. Düğünün toplam maliyetinin 10 milyon lirayı bulduğunu belirten otelin Genel Müdürü Tacettin Özden, Ege’nin Hint düğünleri için ön plana çıktığını ve ciddi talebin oluştuğunu söyledi. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Özden, “Bizimle birlikte ciddi talep oluştu. Hint düğünlerinin yapıldığı bölge olduk. Gelen konukların hepsi mutlu bir şekilde otelimizden ayrıldı” dedi.

Hindistan’ın yeni rotası: Pamucak

Dini tören beş saat

Londra’da yaşayan Ayesha-Jaden Patel çifti, Hindistan geleneklerine göre evlendi. Etkinlik öncesinde ilk gün kına töreni yapıldı. İkinci gün sahilde çiçeklerle çevrili platformun önünde dini ritüel ve Hindistan gelenek ve göreneklerine göre yaklaşık beş saat süren dini tören gerçekleşti. Düğünün son günü ise akşam yemeği ile düğün sona erdi.

Haberin Devamı

Altı TIR aksesuvar

Korumar Ephesus Oteli’nde düğün hazırlıklarının bir yıl öncesinden başladığı belirtildi. Altı TIR dolusu aksesuvarın getirildiği düğünde verilen yemeklerin de tamamen Hindistan gelenek ve göreneklerine ait olduğu kaydedildi. Yemeklerin Marmaris’teki özel bir şirket tarafından hazırlandığını belirten Otel Genel Müdürü Tacettin Özden, “Kusursuz bir hizmet sunduk. Misafirlerimiz bizim damak tadımızı da çok sevdi. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştireceğiz. Şimdi eylül ayında yeni bir Hindistan düğünü daha yapacağız” şeklinde konuştu.