Ege Hızlı tren geliyor!

Hızlı tren geliyor!

16.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Menemen’de düzenlenen 12. Emiralem Çilek Festivali'ne katılan AK Partili Hamza Dağ "2025'in Temmuz ayında projemiz hayata geçmiş olacak” dedi

Hızlı tren geliyor

Menemen Belediyesi’nin ‘Çilek Tadında Festival’ sloganıyla düzenlediği 12. Emiralem Çilek Festivali’nin ilk günü dolu dolu geçti. Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın misafirliğinde gerçekleşen festivale katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’e yapılacak olan hızlı tren projesi için, “Bizim 2023 vaatlerimiz ve sözlerimizden bir tanesi İzmir-Ankara hızlı tren projesini hayata geçirmek vardı. O çalışmaya başladık. Ama şubat ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İngiltere Eximbank 2,16 milyar avroluk kredi anlaşmasını imzaladı. Çalışmalar yeniden başladı. Bir, Polatlı-Banaz, iki Banaz-Salihli, üç Salihli-Menemen-İzmir. 2025’in Temmuz’unda İzmir-Ankara hızlı tren projesi hayata geçmiş olacak” dedi.

Haberin Devamı

Zeytinyağı fabrikası müjdesi

Çilek üretiminde yıllar içerisinde çok mesafe kat edildiğini de belirten Dağ, “Dünyada çilek üretiminde ABD, Çin ve Meksika’dan sonra 4. sıradayız. İhracatımızı artırmak için soğuk havaya ve işlemeye ihtiyacımız var. İnşallah siz ürettikten sonra çileği yurt dışına satmak da bizim en önemli vazifelerimizden birisi olacak” diye konuştu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da festivali düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, tüm üreticilerin yanında olduklarını bildirdi, “İzmir’in çilek üretiminin yüzde 93’lük kısmını Emiralem karşılıyor. Bu yıl 7 bin ton hasat hedefliyoruz” dedi. Pehlivan, bir de müjde verdi, yakında Emiralem zeytinyağı fabrikasını kuracaklarını söyledi. Etkinliğin ilk günü Türk Halk Müziği’nin duayen sanatçısı Bedia Akartürk konser verdi.

Haberin Devamı

AK Parti Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan’la festival alanında yürüyen Hamza Dağ, esnafla sohbet etti, vatandaşlara çilek ikramında bulundu.

Hızlı tren geliyor