Ege ‘İmara açılamaz satılamaz’

‘İmara açılamaz satılamaz’

21.05.2017 - 04:09 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, protokol krizi ve imara açılma iddialarıyla gündeme gelen İzmir Kuş Cenneti’yle ilgili, “İmara açılması ya da satılması, şahıs veya kuruma devri kesinlikle mümkün değildir” vurgusunu yaptı...

‘İmara açılamaz satılamaz’

İzmir Kuş Cenneti’yle ilgili protokol krizinin ardından, bölgenin imara açılmasından endişe duyulduğu yönündeki bilgi üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı yeni açıklama yaptı:

Haberin Devamı

‘Mümkün değil...’

“Uluslararası öneme sahip ve ülkemizin 14 Ramsar Alanı’ndan biri İzmir Kuş Cenneti’nin söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi imara açılması ya da satılması, herhangi bir şahıs veya kuruma devri kesinlikle mümkün değildir.”
İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasındaki, İzmir Kuş Cenneti protokolünün 4 ay önce sona ermesi ve yenilenmemesinin ardından, tarafların yaptığı açıklamalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKUŞ Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir Kuş Cenneti’nin bulunduğu bölgeyle ilgili, imara açılmasından endişe duyduğu yönündeki açıklamalar üzerine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yeni bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

‘Korunacak’

“Bakanlığımız, İzmir Kuş Cenneti’nin koruma altına alınmasından itibaren, Deltanın iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması maksadıyla bugüne kadar alt yapı, üst yapı ve teknik onarımlar için 60 milyon TL’lik yatırım yapılmıştır. Bundan sonra da Gediz Deltasına hakettiği önem verilerek, alanın korunması ve geliştirilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Deltada yapılacak çalışmalar ile İzmir Kuş Cenneti (Gediz Deltası) mevcut durumundan çok daha güzel bir hale gelecektir.
Bakanlık yapacak

Gediz Deltası’nın yönetimi, ülkemizdeki diğer sulak alanlarda; örneğin, Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda olduğu gibi bakanlığımız tarafından yapılacaktır. İzmir Kuş Cenneti’nin söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi imara açılması ya da satılması, herhangi bir şahıs veya kuruma devri kesinlikle mümkün değildir.”