Ege İzmir, spor turizminin başkenti olmalı

İzmir, spor turizminin başkenti olmalı

13.07.2018 - 23:35 | Son Güncellenme:

İzmir’in spor turizminin merkezi haline gelmesi için İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte kollarını sıvadıklarını söyleyen İZVAK Başkanı Ali Erten, “İzmir’de şu an eş zamanlı üç stadyum inşaatı var" dedi.

İzmir, spor turizminin başkenti olmalı

İzmir’in spor turizminin merkezi haline gelmesi için İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte kollarını sıvadıklarını söyleyen İZVAK Başkanı Ali Erten, “İzmir’de şu an eş zamanlı üç stadyum inşaatı var. Spor ekonomisi ve spor turizmi iç içe geçmiş iki kavram aslında. Örneğin Dünya Kupasına bakıyoruz, Rusya ülkenin dört bir yanına takımlarını dağıtarak ülkeyi kalkındırıyor. Günümüzde artık spor turizmi diye bir kavram var. Buna ayak uydurabilmek için sadece kulüplerinizin olması yetmiyor. Alana ihtiyaç var.

Haberin Devamı

‘El birliğiyle yapacağız’

İzmir Ticaret Odası’yla çok yakın bir ilişkide olacağız. Özgener, özellikle spor ekonomisine çok inanan bir insan. İki yıl önce ki kış dönemi rakamlarında 55 ayrı ülkeden 2500 takım Antalya’ya kamp yapmak için geldi. En ölü dönemde bile Antalya’ya 100 milyon Euro bıraktılar. İzmir’in ne eksiği var? Bu konuda çalışmalar yapacağız. Çünkü bu bir gerçektir. Spor turizmi dendiğinde bir kere takımlarımızın maddi güçlenmesi demek, şehrin canlanması demektir. Genç jenerasyon çocuklarımız çoğu adını bilmediği şehirlerin adlarını spor takımlarıyla öğreniyorlar. Örneğin Barcelona, Madrid. Münih gibi. Bu şehirler bunları bizden çok önce fark etmişler ve takımlarını desteklemişler. Şu soruyu kendimize sormamız gerek, evet birileri bir çaba harcıyor ama biz ne yapıyoruz? Bir şey yapmamak haksızlık olur” dedi.