Ege İzmir, stratejik merkez olacak

İzmir, stratejik merkez olacak

05.09.2018 - 22:09 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası, Çin’den gelen heyeti ağırladı, kentin yatırım olanaklarını anlattı. Başkan Yardımcısı Elmasoğlu, “İzmir, ticaretin stratejik merkezi olacak” dedi

İzmir, stratejik merkez olacak

Çin’in 2018 yılını Türkiye Turizm Yılı ilan etmesinin ardından bu şansı en etkin kullanan kurumların başında gelen İzmir Ticaret Odası (İTO), Çin’in önde gelen iş insanlarından oluşan Şangay Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Heyeti’ni ağırladı. Heyet İTO’da kentin yatırım olanaklarını dinledi. İZFAŞ, ESBAŞ ve İZKA temsilcilerinin sunum yaptığı, komite üyeleri ve firmaların da katıldığı toplantıda konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, İzmir’in avantajlarını anlattı, yatırım davetinde bulundu. Elmasoğlu, “İzmir, Türkiye’nin batıya açılan liman kenti olarak Çin’den yola çıkan malların Avrupa’ya ulaştırılmasında geçmişte büyük rol oynadı. İpek Yolu’nun tekrar canlanması sayesinde İzmir yine doğu ve batının ticaretinde stratejik bir merkez konumuna gelecek” dedi. Elmasoğlu, Çin Devlet Başkanı tarafından başlatılan ve 65 ülkeyi kapsayan ‘Bir kuşak bir yol’ adlı projeyle de yeni iş imkanları yaratılacağına değindi.

Haberin Devamı

Fuara katılım çağrısı

Çin’de 2018 yılının Türkiye turizm yılı ilan edildiğini de anımsatan Elmasoğlu, bu vesileyle Türkiye’ye Çin’den gelen heyet sayısının artığını, İTO olarak da Çin’de çeşitli platformlarda dijital medya kampanyası yürüttüklerini, Çin’in önde gelen sosyal medya mecralarında hesaplarının bulunduğunu kaydetti. İki ülke arasında 2017 yılında 26 milyar dolarlık ticaret hacminin bulunduğunu, bu rakamın 23 milyar dolarının Çin’den ithalat olduğuna dikkat çeken Elmasoğlu, dengenin sağlanmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Şangay Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Yang Jianrong da İzmir’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti, Şangay’da gerçekleştirdikleri büyük fuarların önemli bir fırsat olduğuna değinerek İzmirlilere katılım çağrısı yaptı. Konsey olarak Çin’in en büyük otomotiv fuarını düzenledikleri bilgisini veren Jianrong, “Ayrıca bizim Asya’da en büyük elektronik ürün fuarları düzenliyoruz. O yüzden İzmir’le fuarcılık eksenli çalışabiliriz” diye konuştu. Jianrong, heyetteki firmalardan birinin geçen sene Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını hatırlattı.