Ege İzmir’de karne sevinci

İzmir’de karne sevinci

21.01.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla, 784 bin 242 öğrenci karne sevinci yaşadı.

İzmir’de karne sevinci

İzmir Valisi Süleyman Elban, Balçova ilçesindeki Asil Nadir İlkokulu’nda karne törenine katıldı. Öğrencilere kitap hediye eden Vali Elban, karne dağıtım töreninin ardından, hangi görevde olursa olsun okullara geldiğinde öğrencilerle aynı heyecanı paylaştığını ifade etti. Okullarda ara tatilin bugün başlayacağını hatırlatan Elban, “Onlardan dinlenmelerini, dışarı da vakit geçirmelerini, telefon ve tablet dışında da başka etkinliklere katılmalarını özellikle istedim” dedi.

Haberin Devamı

Gönüllerince eğlendiler

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçeye kazandırdığı gündüz bakımevlerinde eğitim gören çocuklar karnelerini alarak bir hafta sürecek olan yarıyıl tatiline girdi. Çeşitli oyunlar ve şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen Efeler’in minikleri, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Onların gelişimine katkı sağlamak, sağlıklı bir çocukluk geçirmelerine destek olmak ve en iyi okul öncesi eğitimi verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çocuklara tatlı ikram

Kuşadası Belediyesi, Başkanı Ömer Günel’in talimatı ile ilçede sömestr tatili için karnesini alan ilköğretim ve lise öğrencilerine çeşitli ikramlarda bulundu. Karne töreni sonrası okullarda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından süt, meyve suyu ve çiğ kuruyemiş dağıtıldı. Etkinliğe, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Emre Fazlılar da katıldı. 

Haberin Devamı

En güzel karne hediyesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bir dönem boyunca ders çalışan minikler için harika karne hediyeleri hazırladı. Karne gününden tatilin son gününe kadar Çocuk Köyü’nü ücretsiz kullanacak minikler; birbirinden güzel tiyatrolar ve atölyelerinde yer aldığı “Karne Etkinlik Haftası” programında eğlenceye doyacak. 10.30-12.00, 12.30-13.30, 14.00-15.00, 15.30-16.30, 17.00-18.00 ile 18.30-20.00 seansları arasında hizmet veren olan Çocuk Köyü, çocukların sağlığı için seans aralarında dezenfekte ediliyor.

Bunun yanı sıra başta Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde olmak üzere şehrin farklı noktalarında “Karne Etkinlikleri Haftası” düzenleyen Büyükşehir, birçok renkli etkinliği 21 Ocak-4 Şubat günleri arasında gerçekleştirecek.