Ege İzmirli Sıla'dan altın madalya

İzmirli Sıla'dan altın madalya

13.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un genç okçusu Sıla Özdemir, önemli bir başarıya imza attı. 16 yaşındaki sporcu, yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen Büyükler Açık Hava Türkiye Okçuluk Şampiyonası’nda klasik yay branşında altın madalya kazanmayı başardı

İzmirli Sıladan altın madalya

2021 yılı faaliyet programında bulunan ve 8 Eylül’de Antalya’da başlayan “2021 Açık Hava Türkiye Şampiyonası TSP-4 sona erdi. 100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve bu yıl ulusal açık hava organizasyonlarının sonuncusu olan şampiyonaya, 45 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyespor’un başarılı okçusu Sıla Özdemir, önemli bir başarıya imza attı. 16 yaşındaki okçu, yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen Büyükler Açık Hava Türkiye Okçuluk Şampiyonası’nda klasik yayda altın madalya kazandı. Şampiyonada klasik yayda yarışan İzmir Büyükşehir Belediyeli sporculardan kadınlarda Aybüke Aktuna-Sıla Özdemir-Sueda Güneri üçlüsü, erkeklerde Bilal Güneri-Yağız Yılmaz-Doğan İşler üçlüsü, miks takımda da Bilal Güneri-Sıla Özdemir ikilisi genel klasmanda dördüncülük elde etti.
Maraton ilk 100’de
Dünya Atletizm Birliği’ne (World Athletics) kayıtlı Dünya’nın en iyi 100 maraton parkuru listesi açıklandı. Bu yıl 9. kez koşulan ve 2 bin başvuruyla tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan Maraton İzmir de listede kendisine yer buldu. Uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Maraton İzmir, bu konuda önemli bir ivme kazandı. İzmir’i Türk sporunun örnek kenti haline getirmek, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmak, İzmirlilere spor sevgisini ve spor yapma alışkanlığını kazandırmak gibi hedefleri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sporun her branşında mesafe katetmeye devam dedi.