Ege Kapadokya’daki eviniz!

Kapadokya’daki eviniz!

24.08.2021 - 00:02 | Son Güncellenme:

Göreme’nin büyülü manzarası eşliğinde kayalara oyulmuş özel odalarıyla misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatan Village Cave House Hotel’in sahibi Onur Yurdakul, “Geçmişe sahip çıkıyor ve gelecek nesillere aktarıyoruz” diye konuştu

Kapadokya’daki eviniz

Selen Deniz - Marka Portresi /  Göreme Milli Parkı’nın merkezinde restore edilmiş eski bir yerel mağara oyma aile evi olan Village Cave House, misafirlerine volkanik vadilerin ve peri bacalarının düşsel manzarasının yanı sıra unutulmaz bir gün batımı da yaşatıyor. Tüm odaların önünde özel veranda, bazılarında jakuzili özel banyo da bulunuyor. Bahçedeki kayısı ağaçlarının altında kuş cıvıltıları eşliğinde her sabah organik ürünlerden oluşan Türk kahvaltısı sunan Village Cave House’da akşamları ise yöreye has yemekler adeta lezzet şöleni yaşatıyor.

Haberin Devamı

Village Cave House Hotel’in sahibi Onur Yurdakul, “Dedelerimizin taş oyma evlerini restore ederek aslına uygun şekilde otele çevirdik. Sunduğumuz hizmet ve yöreye has lezzetlerimizle Kapadokya ziyaretiniz sırasında eviniz olmaya hazırız” diye konuştu.

Kapadokya deyince akla gelen ilk şeylerden biri de büyüleyici mağara otelleri. Village Cave House da bir mağara otel öyle değil mi?

Evet. Kapadokya uzun yıllardır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir bölge. Yıllarca burada yaşamış olan insanlar ihtiyaçları doğrultusunda kayaları oyarak evlerini yapmışlar. Biz de dedelerimizin geçmişte yaptıkları bu evleri restore ederek eskisine uygun şekilde otele çevirmiş bulunmaktayız. Tüm odalarımız aslına uygun olarak dekore edildi.

Haberin Devamı

Kapadokya’daki eviniz

Bölgenin etnik kimliğine bürünmüş olan odalarınız oldukça dikkat çekici... Bize biraz konseptinizden bahseder misiniz?

 Otelimizin isminden de anlaşılacağı üzere “köy evi” konseptindeyiz. Amacımız eskiden burada yaşamış olan insanların kültürlerini az da olsa misafirlerimize sunabilmek. Kullanmış olduğumuz birçok şey antika ve el işçiliği ile yapılmış. Amacımız tarihimizi, değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak.  Aynı özeni mutfağımıza da gösteriyoruz. Öyle ki aynı şekilde kahvaltımızda da tüm ürünlerimiz organik ve ev yapımı ürünlerdir.

Sizce Kapadokya’ya ilk defa gelenler mutlaka nereleri görmeli?

Kapadokya tarihi bir bölgedir ve aynı zamanda jeolojik bakımdan da oldukça farklıdır. Bu sebeple gelen konuklara öncelikle vadi yürüyüşü yapmalarını tavsiye ediyoruz. Tarihi kiliseler, evler, mağaralar ve Göreme Açık Hava Müzesi’ni görmelerini mutlaka tavsiye ederim. Aynı zamanda balon turu, at turları, dolunay turu ve günübirlik turlarla bölgeyi farklı bir açıdan da keşfedebilirler. Tabi ki testi kebabı yemeden dönmeyin derim!

Özel olarak organize ettiğiniz tur ya da hizmetler var mı?

Günlük gezi turları, balon turları, at, ATV ve yürüyüş turları gibi konularda misafirlerimize en iyi şekilde hizmet sağlayacak firmalarla anlaşmalarımız var. Gelen misafirlerin rahatı için çalışma arkadaşlarımız her türlü konuda büyük çaba sarf etmektedir. 

Haberin Devamı

Aydınkırağı seyir tepesinde eşsiz manzara...

Bir tatil sezonunu geride bıraktık ama Kapadokya sonbaharda daha hareketli oluyor sanırım. Son dönemde yerli ve yabancı turistin bölgeye ilgisi nasıl? 

Son dönemlerde sosyal medyanın da etkisiyle Kapadokya, Türkiye turizminde büyük bir reklam ivmesi yakalamış durumda. Dünyanın her yerinden gelen misafirlerimiz var. Kış döneminde Erciyes Kayak Merkezi ve Kapadokya güzel bir seyahat kombini oluyor. Gelenler tüm yıl boyunca Kapadokya’da güzel vakit geçirebiliyorlar. Umarım içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi kısa sürede biter ve herkes yeniden rahatça seyahat edebilir.

Village Cave House hem mimari hem de tarihi açıdan kıymetli değerlere sahip olsa da ziyaretçiler için lokasyon da bir o kadar önemli. Otelin konumundan biraz bahseder misiniz?

Otelimiz Göreme’nin en eski mahallesinde bulunmaktadır. Çarşıya iki dakika yürüme mesafesindeyiz. Konumumuz tüm Göreme’yi görebilmektedir. Sabahları uyandığınızda balonlarla birlikte rüya gibi bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Akşamüstü gün batımını izlemek çok keyiflidir. Aynı zamanda Aydınkırağı seyir tepesine de çok yakınız. Gelen misafirler manzaraya doyacaktır.

Haberin Devamı

Kapadokya’daki eviniz

 Organik Türk kahvaltısı

Village Cave House (Köy Mağara Evi), Göreme’nin en eski kesiminde, şehir merkezine ve aynı zamanda en iyi gün batımı noktasına beş dakikadan daha az yürüme mesafesinde yer alıyor. Göreme’in en iyi konumdaki mağaralarından birine oyulmuş olan Village Cave House, misafirlerine volkanik vadilerin ve kaya oluşumlarının muhteşem manzarasının yanı sıra unutulmaz gün batımı manzarası da sunuyor. 

Village Cave House’da geçmişin yerel yaşam tarzıyla birleşen modern lüks yaşam tarzının yanı sıra, tarihin, doğanın ve doğallığın tadında sayısız mağara odası da bulunmakta. Tüm odaların önünde özel veranda, bazılarında jakuzili özel banyo yer alan bu şık otel müşterilerine ücretsiz Wi-Fi hizmeti de sunuyor.

Ayrıca her sabah bahçede kayısı ağaçlarının altında büyülü manzara eşliğinde kuşların eşlik ettiği organik ürünlerle hazırlanan Türk kahvaltısı bulunuyor.Özel akşam yemeği partileri de düzenleniyor.  

Yazarlar