Ege ‘Karaburun kadın eliyle daha güzel’

‘Karaburun kadın eliyle daha güzel’

10.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, göreve başlamasının 2. yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Karaburun kadın eliyle daha güzel’

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, göreve başlamasının 2. yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tüm yatırım ve hizmetleri yerelde kalkınma vizyonuna uygun olarak projelendirdiklerini belirten Erdoğan, “İlk icraatlarımızdan biri Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’müzü kurmak oldu. İlçemizdeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, insanımızın köyünde ve toprağında doyması, ekmeğinin büyütülmesi ilk önceliğimizdir” dedi.
Tarımsal üretim atağı
Keçi Peyniri Mandırası’nın Eğlenhoca, Karaburun ve Mordoğan’da bulunan satış noktalarındaki ürünlerine ilgi olduğunu kaydeden Erdoğan, süt işleme kapasitesini günlük 4 tona, peynir üretim kapasitesini de 33 tona çıkardıklarını söyledi. Belediyeye ait Örnek Bahçe’de kadınların çalıştığını ve ek gelir elde ettiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
“Çalışanları kadınlardan oluşan, günlük 30 ton zeytin işleme kapasiteli Zeytinyağı Fabrikası hizmete alındı. “İğne oyası, makrome ve tel kırma kursları ile faaliyete başlayan; kooperatifler aracılığı ile ürünleri gelire dönüşen Semt Evleri, kadınlara umut oldu. Tüm şenlik ve etkinliklerde kadın üreticilerin el emeği ile yaptıkları ürünleri satmaları için ücretsiz satış tezgâhları tahsis edildi. Kadınların el emekleri ile ördükleri plastik içermeyen sağlıklı bez oyuncaklar, belediye tarafından satın alınarak, yeni doğum yapanlara verilen geleneksel bohçalara konuldu ve gelen ziyaretçilere armağan edildi. Çalışan annelere destek için de ilk Masal Evi de Mordoğan’da hizmete açıldı.”
Vaatler yüzde 70 tamam
Seçim öncesinde Karaburun halkına vaat ettiği hizmetler arasında; tamamlananlar ve yatırıma başlananların oranının yüzde 70’i bulduğunu kaydeden Erdoğan; Karaburun Belediyesi’nin 119 yıllık tarihindeki ilk kadın başkan olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.