Ege Kırıklar’daki ölümü inceledi

Kırıklar’daki ölümü inceledi

14.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde incelemelerde bulundu.

Kırıklar’daki ölümü inceledi

Ersin, hükümlü Mehmet Kılınç’ın yaralı kaldırıldığı hastanede ölmesiyle ilgili olarak, “Mahkumun bir bunalımı söz konusu. Düşme veya intihar olduğu kanaatindeyim. Ancak cezaevine çağrılan ambulansın mahkumu güvenlik gerekçesiyle hastaneye götürmemesi bir ihmali doğuruyor. Konu, adli ve idari olarak soruşturuluyor” dedi.

Haberin Devamı

CHP’de sandık ordusu kurulacak
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı olası bir referandum ve erken seçimin hazırlıklarına başladı. Yedeklerle birlikte iki bin kişilik sandık ordusu kurulacak. İlçe Başkanı Ertam Özen, görevlilerin büyük bölümünün kadın olduğunu söyledi. Özen, “29 Mart 2009 yerel seçimlerinde görev yapan 934 sandık görevlisi arkadaşımızdan 406’sı bayandı. Yani Türkiye’nin geleceği sandıklar kadınlara emanet, bunu Karşıyaka olarak burada rakamlarla ve gururla tescil ediyoruz” dedi.

SP’li kadınlar biraraya geldi
Saadet Partisi İzmir İl Kadın Kolları, üyelerini kahvaltıda bir araya getirdi. İzmir Vilayetler Evi’nde düzenlenen ve Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Aydın’ın ev sahipliği yaptığı programa siyaset bilimci Seda Yıldız konuşmacı olarak katıldı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İl Kadın Kolları Başkanı Suna Canıtez de her baharın bir çiçekle başlayacağı inancıyla yola çıktıklarını ve kaynağını bu toprakların medeniyetinden alan bir görüşü savun-duklarını söyledi.