Ege Kombine satışı Kaf Kaf’ı üzüyor!

Kombine satışı Kaf Kaf’ı üzüyor!

19.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Büyükkarcı, kombine satışlardan tesislerin yenilenmesine, amatör branşlardan stada kadar merak edilenleri Milliyet Ege’ye anlattı, “Yönetim gerekeni yapıyor. Sıra taraftarda. 450 bin nüfuslu ilçede 10 bin kombine satamıyorsak, düşünmeliyiz” dedi

Kombine satışı Kaf Kaf’ı üzüyor

Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır, Spor Müdürü Mehmet Demirtaş ve Spor yazarımız Fatih Tanfer’in konuğu olan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, gündemdeki soruları Milliyet Ege’ye yanıtladı. Kombine satışlarındaki rakamların yükselmesi gerektiğini söyleyen Büyükkarcı, “Şu ana kadar kombinede beklediğimiz ilgiyi ne yazık ki göremedik. Hem bu takıma hem taraftara yakışan sayıya ulaşamadık. Localar hızla satıldı ancak diğer yerlerde daha ciddi satış gerek. 450 bin nüfuslu Karşıyaka’da 10 bin kombine satamıyorsak, o noktada düşünmeliyiz. Yönetim olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. Sporcular, teknik heyet, çalışanlarımız herkes mesai harcıyor. Sıra taraftarda. Başarı artınca belki sayı da artar ama bizim taraftarımız buna endeksli olmamalı. Onlar sahip çıkmazsa hiçbir şeyin önemi ve anlamı yok” dedi.

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyoruz’

Tesislerin yenilendiğini belirten Büyükkarcı, “Yeni sezon öncesi Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde futbol kamp merkezimizi yeniledik. Aşağı yukarı 15-20 yıldan beri hiç bakım yapılmamış. Yatağından klimasına, perdesinden halısına, abajurundan koltuğuna her şeyi tepeden tırnağa elden geçirdik. Sadece duvarlar kaldı desek yeridir. Alt katlara da A takım merkezi yapacağız. İyi diyebileceğimiz odamız yoktu. Şimdi 17 futbol odamızı sıfırladık. Voleybolcu kızlarımıza beş oda yaptık. Basketbol altyapı odalarını yeniliyoruz. Futbol altyapı da düzenlendi. En az 80 kişinin kalabileceği birinci sınıf otel haline getirdik. Günde 300 porsiyon yemek çıkıyor. Orası artık bambaşka bir dünya. Yeni halini görenler tanıyamayacak. Ayrıca Dr. Bülent Zeren Fitness ve Rehabilitasyon Merkezi’mizi yakında açacağız. Yaptıklarımızla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yasak tarih olacak’

Büyükkarcı, “Teknik Direktörümüz Erman Güraçar, sezon bittikten sonra tüm futbolculara program verdi. ‘Bu şekilde çalışacaksınız. Geldiğinizde şu kiloda olacaksınız’ dedi. Tüm oyunculardan günlük çalışmalarına dair sonuç aldı. Hepsi hocamızın isteklerini uyguladı. Bunun bir örneğini daha hatırlamıyorum. Boş mukaveleye imza atıp tatile çıktılar. Kimsenin aklında para, alacak gibi mesele yok. Dosyalarımızı da bir bir kapatıp transfer yasağını tarihe gömüyoruz. Altyapı U19-U17 takımlarımızın koordinatörlüğünü de Erman Hoca’ya bağladık. Hocamızın çizdiği yol, kondisyon ve setleri aşağı doğru indireceğiz. Futbolda biraz sabırlı olmak lazım. Ayrıca şirketleşme konusu, yeni kanun gereği Türkiye Futbol Federasyonu’nun yetkisinde. Ama sonunda şirketleşilecek. Süper Lig takımlarından bile bazıları daha o yola girmedi. Bence kanunda eksiklik var. Orası gri alan” şeklinde konuştu.

‘Futbolda iddialıyız’

“Hayatımda ilk kez iddialı konuşuyorum” diyen Büyükkarcı, “Bu yıl futbolda lig atlamak istiyoruz. Tüm hazırlık, finansman, stat projesi ona göre hazırlandı. Basketbol şampiyonluğunda finalde kaybettiğimizde iddialı konuşmuştum, beş sayı ile kaçırdık şampiyonluğu. Basketbol, voleybol ve futbolda bu sezon iddialıyız. Kaleci, sağ ve sol açık, orta saha ve de santrfor eksiğimiz vardı. Bu noktalara beş oyuncu transfer ettik. Altyapıdan gençlerimiz A takıma çıktı. Gerekli görürsek transfer sayısı artabilir” dedi.

Haberin Devamı

Kimsenin hakkı yenmiyor

Büyükkarcı, “Tüm sportif başarılarda hoca odaklıyım. Ahlaklı, kulübünü kariyerinin önünde tutanlarla çalışıyoruz. Ufuk Sarıca ile üç kupa kazandık. Dört final oynadık, bunların ikisi Avrupa’daydı. Zeki, hırslı ve saygı gören bir hoca kendisi. Voleybol antrenörümüz Reşat Yazıcıoğulları hala milli takımda çalışıyor. O da çok disiplinli. Voleybol için ülkemizin en iyi ismi. Erman Güraçar araştırmacı ve iş ahlakı yüksek. Üçünün de ortak noktası adaletli olması. Kimse hakkının yendiğini söyleyemez. Hak eden formayı kapar” ifadelerini kullandı.

Kombine satışı Kaf Kaf’ı üzüyor

‘Tüm branşlara saygımız var’

“Göreve ilk başladığımızda ‘Karşıyaka, spor kulübüdür’ diye bir motto belirledik” diye konuşan Büyükkarcı, “Bu sadece lafla olmaz, gerekliliklerini de yerine getirmeniz lazım. Önce genel mali durumu düzeltip branşlara yöneldik. Teniste tesisleşme yaptık. Şimdi sıra yelkende. Son teknemiz yedi yıl önce alınmış. Şimdi ise yedi yeni tekne alındı. Tenis branşımızda Türkiye şampiyonları, milli antrenörler ve milli sporcular var. Tüm spor dallarımıza saygımız var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Büyükkarcı’dan müze müjdesi

Büyükkarcı, şöyle devam etti: “Alsancak Stadı bizim için romantik değere sahip. Bildiğimiz, tarihimizin önemli kısmının geçtiği bir yer. Karşıyaka, Altay, Altınordu ve Göztepe’ye yuvalık etti. Çok güzel bir mabet. Fakat benim en büyük hayalim, Karşıyaka’da oturanların yürüyerek stada ulaşması. Müzesi, kafesi, mağazası, lokantaları olan bir yer. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözünden geri dönüşü yok. Ama ülke ekonomik olarak rahatlamalı. Bu stat yapılacak. Tüm devlet erkanını birleştirdik, teknik kısımları da aşa aşa gitmek istiyoruz. Divan başkanımız Atakan Karakaplan öncülüğünde eski kulüp binamızı da müzeye çeviriyoruz. Onun için TOKİ ile görüşeceğiz.”

Haberin Devamı

Altyapı tesisi proje aşamasında

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, son olarak şunları söyledi: “Mavişehir Spor Alanı’na yapılması planlanan altyapı tesisi için girişimlerimiz sürüyor. 100 dönüm büyüklüğündeki arazinin kulübe tahsis edilmesi ve spor alanları inşa edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la sağladığımız görüşmede sözü aldık. Projemiz çiziliyor. Orada dört antrenman sahası yer alacak, sosyal alanlar da olabilir. Bana sorarsanız stattan da kıymetli bir iş. Bizim en büyük sıkıntımız, Karşıyaka’da bir çim saha yok. İleride bu takımı Süper Lig’e taşıyacak bir zemin olması adına çok istekliyim. Maç yapacağımız stat var ama altyapı için yok.”