Ege Küçük Silikon Vadisi geliyor

Küçük Silikon Vadisi geliyor

14.08.2018 - 05:01 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi, Türk Patent ve Marka Kurumu listesinde 49 başvuruyla altıncı oldu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni Slikon Vadisi yapılacak” müjdesi verdi

Küçük Silikon Vadisi geliyor

Üniversitelerin, patent ve faydalı model başvuruları listesi açıklandı. Ege Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında üçüncü, genel sıralamadaysa altıncı sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Göreve geldiği günden itibaren akademisyenleri teşvik ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Patent ve faydalı model sayıları üniversitelerin gelişmişlik seviyesini ve eğitim kalitesini ortaya koyuyor.

Üniversiteler geliştirdikleri teknolojileri patentle koruma altına alıp, tescilli ürünleriyle ticaret yapma bilinci de oluşturuyor. Üniversite ve sanayi işbirlikleri doğrultusunda çalışmalarla patent sayısı artıyor, hem ülkemiz ekonomisinde katma değer yaratıyor hem de üniversitemizdeki diğer araştırmalar için kaynak oluyor” diye konuştu.

Model Fabrikası

Türkiye’nin ikinci, İzmir’in ilk ‘Model Fabrikası’nı kampüse kurmaya hazırlandıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Budak, “Mevcut teknoparkımızın yanı sıra küçük bir Silikon Vadisi’olacak yeni bir teknoparkı da faaliyete geçiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Devlet üniversiteleri arasında 538 başvuru ile İstanbul Üniversitesi ilk sırada yer alırken 81 başvuru ile İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci sırada yer aldı. Sıralamada Ege Üniversitesi 49 patent ve faydalı model başvurusu ile devlet üniversiteleri arasında üçüncü, genel sıralamada altıncı sırada yer aldı.

İLK 10 ÜNİVERSİTE

İstanbul Üniversitesi 538

İstanbul Gelişim Üniversitesi 200

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 88

İstanbul Teknik Üniversitesi 81

İstanbul Aydın Üniversitesi 57

Ege Üniversitesi 49

Erciyes Üniversitesi 47

Yeditepe Üniversitesi 45

Sabancı Üniversitesi 43

Atılım Üniversitesi 37