Ege Matematiği sevdirelim

Matematiği sevdirelim

13.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen online etkinliğe katılan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, matematik öğretmenleriyle bir araya geldi.

Matematiği sevdirelim

Etkinliğin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere tüm katılımcı öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Uşak’ta eğitimin daha da ileriye gitmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Savaş ise, şöyle konuştu:
“Çocuklarımız gelecekte bu ülkenin söz sahibi insanları olabilirler. Bu yüzden öğretmenler olarak matematiğin hayatın her katmanında, doğanın her yerinde olduğunu anlatmamız ve göstermemiz gerekiyor. Bir ülkenin gelişiminde matematik öğretimi çok ama çok önemlidir. Eğitim-öğretimde yeni yaklaşımları takip etmeli ve çocuklarımıza etkinliklerle birlikte matematiği sevdirmeliyiz. Ezberci eğitim yaklaşımı ile hiçbir yere varılamaz. Ayrıca çocuklarımıza bir yandan milli değerlerimizi de öğretmek önemli. “