Ege Modanın nabzı İzmir’de atacak

Modanın nabzı İzmir’de atacak

21.11.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yarın kapılarını açacak olan IF Wedding Fuarı, sektöre yön verecek

Modanın nabzı İzmir’de atacak

Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından biri olan IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, yarın 16. kez kapılarını açıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen IF Wedding, bu yıl daha da büyüdü. Geçen yıla oranla katılımcı sayısı arttı, yüzölçümü olarak yaklaşık yüzde 30 büyüdü. Bu sezon satış adedi, ciro ve ihracatta pandemi öncesi rakamlarını yakalayan sektör, fuara yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanından, Amerika, Almanya, Kanada, Hong Kong gibi ülkelerin de arasında bulunduğu 10 ülkeden abiye giyim, gelinlik, damatlık, aksesuvar ve çocuk giyim gruplarında faaliyet gösteren toplam 222 katılımcı yer alıyor.

Haberin Devamı

Üç günde 18 defile

Binlerce yerli profesyobel ziyaretçinin yanısıra 3 bine yakın yabancı katılımcı bekleniyor. Alım heyeti programlarında Avrupa’dan Amerika’ya dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden heyetler, İzmir’e gelerek katılımcılarla iş görüşmeleri yapacak. 2023 yılı koleksiyonlarının ilk kez sergileneceği IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl da birbirinden değerli mankenlerin eşliğinde, ünlü markaların ve genç yeteneklerin tasarımlarının yer alacağı ışıltılı podyumlarıyla göz kamaştıracak. Üç günde 18 defile yapılacak.

Genç yeteneklerden tasarımlar

Fuar kapsamında düzenlenen ve sektöre yeni tasarımcılar kazandırmayı amaçlayan 13. Gelinlik Tasarım Yarışması, bu yıl geleneksel modanın izlerini taşıyan yeniçağın tasarımlarını ortaya çıkarmak amacıyla “modaverse” temasıyla yapıldı. 170 tasarım arasından seçilen ilk 15 tasarım finalde yer aldı. Finale kalan isimler, açılış günü düzenlenecek gala defilesinde tasarımlarını profesyonellere sunma şansı yakalayacak.