Ege Ödemiş’e diş hastanesi

Ödemiş’e diş hastanesi

04.07.2018 - 01:45 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını yaptığı yeni devlet hastanesinin ardından atıl durumda kalan eski binanın diş hastanesine dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar meyvesini verdi. Yapı, güçlendirilip hizmete açılacak

Ödemiş’e diş hastanesi

İzmir’in Ödemiş ilçesi Zafer Mahallesi’ndeki 39 bin metrekarelik alana Sağlık Bakanlığı tarafından 52 milyon lira yatırımla yapılan yeni devlet hastanesi, geçen 31 Mart’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Ödemiş’e, Beydağ, Kiraz gibi çevre ilçelere de hizmet verecek yeni bir devlet hastanesi kazandırılmasının ardından Anafartalar Mahallesi’ndeki, 1971 yılında halktan toplanan paralarla 50 yataklı olarak yaptırılan ve sonradan hizmete giren 2 blok ile yatak sayısı 200’e çıkartılan eski devlet hastanesi binası ise atıl durumda kaldı.

Haberin Devamı

Bir bölümü yıkılacak

Eski devlet hastanesi binasının diş hastanesi olarak değerlendirilmesi amacıyla 4 yıl önce çalışma başlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bakanlıktan gerekli onayı aldı. Binanın 4 katlı C bloğunun güçlendirme ve yeniden giydirmeyle, 25 hekimin çalıştığı bir diş hastanesi olacak şekilde Küçük Menderes bölgesine hizmet vermesi hedefleniyor. Depreme dayanaklı olmayan diğer iki bloksa yıkılacak ve yeşil alan olarak düzenleecek.