Ege Proje atağı

Proje atağı

13.07.2020 - 00:03 | Son Güncellenme:

.

Proje atağı

Kuşadası Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ulusal ve uluslararası kuruluşlar, yerel yönetim ağları ve sivil toplum kuruluşlarının üç ayrı proje başvurusuna destek verdi.

Haberin Devamı

Kuşadası Belediyesi’nin ulusal ve uluslararası kuruluşlar, yerel yönetim ağları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler geliştirilmesi amacıyla kurduğu Dış İlişkiler Müdürlüğü, son bir ayda üç ayrı proje başvurusuna destek sundu. İlk başvuru, Unesco Kültürel Çeşitlilik Fonu’na Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı ve Tulpar Halkbilim, Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği ortaklığında yapılan “Aydın Bölgesi’nin Yerel Kültür Endüstrisinin Dijital Envanterinin Yaratılması ve Kültürel Çeşitlilik Platformunun Oluşturulması” başlıklı proje oldu. Proje, kültürün ve kültür endüstrisinin dijital ortama aktarımı ve endüstri çalışanlarının bu dönüşüme adaptasyonları için verilecek eğitimleri kapsıyor.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitim verilecek

İkinci başvuru da, Kuşadası Otizm Derneği’nin “Kuşadası ve Çevresindeki Otizmli Bireylerin Kovid-19 Sürecinde Yaşadığı Eğitim Kaybının Ebeveynlere Yönelik Uzaktan Eğitimlerle Giderilmesi” oldu. Proje kapsamında otizmli bireylerin ebeveynlerine uzaktan eğitimler verilecek. Üçüncü destek ise AB ile Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından ortak yürütülen “Ne İstihdamda Ne Eğitimde Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı”na verildi.

‘İşbirliği için hazırız’

Üçüncü proje kapsamında, Kuşadası’nda yaşayan, eğitim ve istihdamın dışında olan gençlerin dijital beceriler kazanması ve turizm sektörünün ihtiyacı olan diğer becerileri elde etmesi için verilecek eğitimlerden oluşuyor. Üç ayrı projeyi üç ayrı STK’la yürüteceklerini belirten Başkan Ömer Günel, “Kentimiz için gerek uluslararası, gerek ulusal, gerekse de yerel düzeyde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde geliştirilecek projeleri çok önemsiyoruz” dedi. Dış İlişkiler Müdürü Özge Önderoğlu Akkuyu da, kentin gelişimini sağlayacak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Ada akşamlarına renk katıyorlar

Koronavirüs nedeniyle ara verilen kültür-sanat etkinlikleri Kuşadası Belediyesi tarafından yenilenerek modern ve estetik bir görünüme kavuşturulan Balıkçılar Meydanı’nda ‘İçinden Mey Geçen Şarkılar’ adıyla düzenlenen Mehtap Meral konserleriyle başladı. Virüs tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak gerçekleşen konsere çok sayıda vatandaşla birlikte Belediye Başkanı Ömer Günel de katıldı.

Haberin Devamı

Yıl boyu etkinlik

Konser sonunda Meral’e çiçek ve teşekkür plaketi veren Günel, açık havadaki etkinliklerin yaz boyunca devam edeceğini söyledi, “Hep birlikte çok zor günler geçirdik. Koronavirüs tehlikesini henüz atlatmış olmasak da tedbirleri elden bırakmadan kültürel etkinlikler düzenlemeye başladık” dedi. Meral, 14 Ağustos’a kadar her cuma günü saat 21.30’da müzikseverlerle buluşacak. Program kapsamında 18 Temmuz’da tiyatrocu Levent Üzümcü, 25 Temmuz’da şair-yazar Ataol Behramoğlu, 1 Ağustos’ta oyuncu Gonca Vuslateri, 8 Ağustos’ta gazeteci-yazar Kürşat Başar, 15 Ağustos’ta ise yazar Buket Uzuner düzenlenecek söyleşilerle hayranlarıyla buluşacak.