Ege Sağlıklı kilo vermek elimizde

Sağlıklı kilo vermek elimizde

15.04.2017 - 06:10 | Son Güncellenme:

Öğün atlamanın, en çok dikkat çeken hataların başında geldiğini belirten Artan, “Öğün atlayınca, bir sonraki öğünde fazla yenir. Bu da kilo almaya sebep olur” dedi

Sağlıklı kilo vermek elimizde

Yaz aylarına yaklaşırken, fazla kiloların tekrar gündeme geldiğini belirten Özel Egepol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Artan, sağlıklı kilo vermenin ipuçlarını verdi. Pekçok insanın aç kalarak zayıflamaya çalıştığını dile getiren Diyet Uzmanı Gözde Artan, öğün atlayanların bir sonraki öğünde iştah kontrolünü sağlayamadığına dikkat çekti. En sık yapılan hataların başında gelen öğün atlamanın, kilo alımını artırdığını kaydeden Artan, “Öğün atladığımızda bir sonraki öğünde iştah kontrolünü sağlayamamamızdan dolayı daha fazla yeme isteği oluşur. Bu da bir öğünde gereğinden fazla enerji alıp, kilo artışına neden olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Düzenli ara öğün’

Oysa ana ve ara öğünler yaparak bu enerjiyi öğünlerlerde dengeli şekilde aldığımızda, metobolizmamızın sürekli çalışır olacağını, böylece kilo vermenin kolaylaşacağını belirten Dr. Artan, şunları söyledi: “Akşam yemeği ile kahvaltı arasında 10 - 11 saatlik bir süre vardır. Kahvaltı yapılmadığında bu süre 15 - 16 saat gibi çok uzun bir süreye çıkıyor. Bu nedenle güne mutlaka sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak gerekiyor. Bol bol su içilmeli, şeker tüketimini azaltmak gerekir. Basit şeker içeren besinler ya da çay ve kahvelerimize attığımız şekerler kan şekerimizi yükselterek insülin düzeyinde artışa yol açar. Bu da vücudumuzun kullanılmayan enerjiyi yağ olarak depolamasına yani kilo alımına neden olur. Gün içerisinde içtiğimiz çay, kahve gibi içecekler de günlük tüketmemiz gereken su yerine geçmemektedir. Su tüketimi artmalı.”

Yazarlar