Ege Selçuk Yaşar’dan Özfatura’ya yanıt

Selçuk Yaşar’dan Özfatura’ya yanıt

07.12.2010 - 00:36 | Son Güncellenme:

İzmirli duayen sanayici Selçuk Yaşar, İTO’nun 125’inci Yıl Sempozyumu’nda, “İzmir’i Özal geri bıraktı” demişti.

Selçuk Yaşar’dan Özfatura’ya yanıt

ANAP’tan Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhan Özfatura, bu sözlere, “Husumeti, bizim Pınar Et’i almamamızdan kaynaklanıyor” diye yanıt vermişti.
Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, bunun üzerine şu açıklamayı yaptı: “Sayın Özfatura, söz konusu açıklamasında, Pınar Et’in belediyeye satılmak istendiğini ifade ediyor. Yaklaşık 20 yıl önce, ilgili şirketimizin sadece kesimhanesinin belediyeye satışı gündeme gelmişti. Şirket satışı hiçbir zaman söz konusu olmamıştı. O dönemde konuyu belediyenin de ihtiyaçları çerçevesinde sadece kesimhaneden ibaret olarak konuşmuştuk. Ancak belediye meclisince Emlak Bankası’ndan kredi alınması kabul edilmeyince konu kapandı. Ülkesine 65 yıldır pek çok sektörde ilkleri kazandıran ve binlerce kişiye istihdam sağlayan bir sanayici olarak geçmişe yönelik polemik yaratmak amacında değilim. Tek dileğim, tarihin iyi bilinmesi. Ben, bahsi geçen yıllarda karşılaştığım tüm zorluklara rağmen yerli besicilerimizi destekledim. Bundan da onur duyuyorum.”



“Engelliler Kanunu var ancak uygulayan yok”

İzmir’de, Kamu Yararına Çalışan Çağdaş Görmeyenler Derneği üyeleri Konak’taki eski Sümerbank Mağazası önünde düzenledikleri basın açıklamasında 2005’te çıkarılan Özürlüler Kanunu’nun engelliler için kağıt üzerinde kaldığını öne sürdü. Açıklamaya katılanlar, “Engelliler burada, sosyal devlet nerede?”, “Yasalar rafta, hükümet lafta” sloganları attı. Çağdaş Görmeyen Engelliler Derneği Genel Merkez Sekreteri avukat Kaya Sertkaya, “Yasadaki muhtaçlık sınırı asgari ücretle belirlenmeli, 2022 sayılı yasayla ödenen muhtaçlık aylığı engelliler için bir işsizlik tazminatına dönüştürülmeli. Sağlık Kuralları Yönetmenliği iş gücü kaybı oranını sağlık kurulu raporlarıyla ölçtüğünden ciddi hak kayıpları oluyor. Yüzde 100 görme engelli bir vatandaşımıza yüzde 85, yüzde 70 sakatlığı bulunan bir fiziksel ya da zihinsel engelliye yüzde 30-35 iş gücü kaybı roporu veriliyor” dedi.


“Karabağlar’da, engelliye engel bir sorun olmayacak”

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, engelli dernekleri ve engellilere destek veren çeşitli sivil toplum örgütleriyle işbirliği protokolü imzaladı. Engelsiz bir ilçe yaratmak için çabaladıklarına işaret eden Kürüm, “Kent dokusunu engelli vatandaşlara yaşam alanı tanıyacak şekilde düzenlemek, onlara destek olmak için projeler üretiyoruz. İmar durumu verirken de engellilerle ilgili yasa ve yönetmeliklere uyulması şartı koşuyoruz, aksi takdirde ruhsat vermiyoruz” dedi. Başkan Kürüm, ablasının da doğuştan görme engelli olduğunu ve bu nedenle engellilerle ailelerin sıkıntılarını çok iyi bildiğini belirtti.