Ege Sendikacılar sendika binasını işgal etti

Sendikacılar sendika binasını işgal etti

13.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Torba Yasa tasarısı Türk-İş’i böldü. Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’nın İzmir şube yönetimleri, belediye işçilerini mağdur edecek olmasına rağmen, engellemek için mücadele etmediğini öne sürdükleri Türk-İş’in 3’üncü bölge temsilciliği binasını 3.5 saat işgal etti.

Sendikacılar sendika binasını işgal etti

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu’na tepki gösterdi. Kundakçı, “Ben ömrümü bu işlere verdim. Hak arama böyle olmaz. Demokratik bir tavır değil” dedi. Ankara’daki sendika merkeziyle görüşmelerin sonucunda eyleme son verildi.

Haberin Devamı

Memura ayda 300 lira zam
Ödemiş Belediyesi’yle Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 100 memurun maaşlarına 1 Ocak’tan itibaren 300 lira iyileştirme yapıldı. Ayrıca 500 lira Kurban Bayramı, 300 lira da Ramazan Bayramı ikramiyesi getirildi. TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Vicdan Baykara, Belediye Başkanı Bekir Keskin’e teşekkür etti. Keskin de, “İnsanlar gönül rahatlığı içinde geçimlerini sağlayabilmeliler. Akşamları evlerine gittiklerinde, kafalarında ertesi gün ödeyecekleri banka kredi kartları, çocuklarının okul taksitleri ve sorunları olmamalı” dedi.

Anne-babalar bilinçlendi
Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF, velilere yönelik “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” düzenledi. “Ergeni tanımak, riski yönetmek, iletişim kurmak, olumlu davranış kazandırma, birlikte büyümek, uzlaşabilmek, aile tutumları ve geleceği planlamak” konuları ele alındı. “Aile toplumun özüdür. Onu tahribe yönelen her şey toplumun tahribine yönelmiş demektir” düşüncesinden yola çıkılarak anne ve babaların bilinçlenmesine yönelik eğitim verildi. En sonunda da eski Devlet Bakanı ve Fatma Saygın Anadolu Lisesi’nin kurucusu Işılay Saygın tarafından velilere sertifikaları sunuldu.