Ege Şiddete geçit yok

Şiddete geçit yok

18.07.2018 - 00:43 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi örnek bir uygulamayla, Disk Genel İş Sendikası ile yaptığı toplu iş sözleşmesine kadın, çocuk ve hayvanlara yönelik şiddet suçlarına karışanlar için, iş akdini fesih maddesi koydu

Şiddete geçit yok

Buca Belediyesi geçtiğimiz hafta bünyesinde çalışan 140 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesine, Türkiye’de bir ilk olan maddeler ekledi. Sıklıkla yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için harekete geçen Belediye, iş akdi fesih maddesi koydu. Uygulama ile taciz, tecavüz, kadına ve çocuğa yönelik şiddet, hayvanlara kötü muamele gibi suçlara karışanların iş akitlerine son verilecek. Ayrıca madde kapsamına ilk kez giren başlıkla, can dostlara eziyet ettiği mahkeme kararıyla kesinleşen çalışana tazminat ödenmeyecek.

Haberin Devamı

Örnek olsun

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kararın kadrolu işçileri kapsadığını ancak, ilerleyen dönemlerde diğer memur ve belediye şirketleri çalışanları için imzalanacak toplu sözleşmelerde de uygulanacağını açıkladı. Piriştina, “Kadına ve çocuğa yönelik yaptırımlar vardı ancak ilk kez hayvanlara yönelik işlenen kötü muamele suçlarını sözleşmeye aldık. Eğer bir çalışanımız hayvanlara yönelik eziyet istismar ya da kötü muamelede bulunur ve bu olay mahkeme tarafından hükme bağlanırsa o çalışan doğrudan işten çıkartılacak. Yaptığımız bu uygulama umarız Türkiye’nin tamamına örnek olur ve benzer üzücü olayların önüne geçme konusunda bir caydırıcılık teşkil eder” diye konuştu.

Yazarlar