Ege Sınavı kaçırmayın!

Sınavı kaçırmayın!

24.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan servis şoförlerinin 2022’de kontak açamayacağını belirten Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Silay, başvuru çağrısı yaptı

Sınavı kaçırmayın

Servis aracı şoförleri yeni yılda Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan çalışamayacak. Okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin taşıma faaliyetlerini düzenleyen Okul Servis Araçları Yönetmeliği de bu servislerin şoförlerinin sınavdan geçmelerini öngörüyor.

Haberin Devamı

Servis aracı şoförlerinin 31 Aralık 2021 tarihinden sonra belgesi olmadan çalışamayacağına dikkat çeken Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, “İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Usta Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi İktisadi İşletmesi vasıtasıyla sürdürülen sınav ve belgelendirme çalışmaları ilçemizde sürüyor. Üyelerimizin hiç birinin mağdur olmasını istemiyoruz, bir an önce gereken evrakları tamamlayarak odamıza müracaat etmelerini bekliyoruz. Belge almak isteyen şoförler, 0 (554) 571 60 60 numaralı telefondan veya www.ustabelgelendirme. com.tr adresinden ayrıntılı bilgi edinebilir” dedi.

‘Canımızı emanet ediyoruz’

Öte yandan ‘MYK Servis Aracı Şoförü Seviye 3’ sınavı sonrası servis aracı şoförlerine belgeleri törenle verildi. Törene Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü de katıldı. Şoförler Odası’nın topluma yararlı çalışmalar yaptığını kaydeden Kaymakam Aksoy, “Servisler can taşıyor. Geleceğimizin teminatları minik yavrularımızın sorumluluğunu üstleniyorlar. Böylesine ağır sorumluluk isteyen bir meslekte çalışanların eğitimden geçmiş, tecrübeli ve güvenilir kişilerden oluşması tüm toplumun yararına” diye konuştu.