Ege ‘Siyasette aşka itibar edilmeli’

‘Siyasette aşka itibar edilmeli’

07.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Siyasette aşka itibar edilmeli’

İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Fikirler Gecesi”ne konuk olan Sosyolog Prof. Eric Fassin, siyasetin sadece akıldan ibaret değil, aynı zamanda duygulardan ibaret olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Popülizm: Büyük Hınç” isimli kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Fassin, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde ‘Avrupa’da sol, neo-liberalizm ve popülist strateji’ konulu konferans verdi. Sokakta siyaset, toplumsal hareketler, siyasal aktivizm konularında çalışmalar yapan Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın sorularını yanıtlayan Fassin, popülizmin bir kavram değil, bir sözcük olduğunu belirtti.

Yoğun ilgi gösterildi

Siyasetin sadece akıldan ibaret olmadığına da dikkat çeken Fassin “Siyaset, değerleri savunma mekanizmasıdır ve aslında siyaset biliminde duygulardan söz etmek lazım, çünkü popülizm aşkla bağlantılıdır. Siyasette duygulara itibar edilmesi çok yeni. Aşkın tüm türlerinin devlet inşa sürecinde önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Merkez Müdürü Caroline David de, “Gösterilen ilgi İzmirlilerin entelektüel yapısını ortaya koyuyor” dedi.