Ege Tarım ve teknoloji İzmir’de buluşuyor

Tarım ve teknoloji İzmir’de buluşuyor

24.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ankara temasında, ülke tarımının geleceğine dair öneriler ileten İTB Başkanı Kestelli İzmir Tarım Teknoloji Merkezi projeleri ile önemli bir vizyon oluşturduklarını ifade etti.

Tarım ve teknoloji İzmir’de buluşuyor

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, Yönetim Kurulu Üyeleri ve idari ekipten oluşan heyet, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Heyet, T.C. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı makamlarında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakanlık ziyaretleri kapsamında T.C. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ve T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye İzmir Ticaret Borsası’nın üzerinde yoğun olarak çalıştığı İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) ve Ege Gastronomi Projelerine ilişkin sunum yapıldı. Her iki bakana sektörel tespit ve önerilere ilişkin dosya sunuldu. TMO ziyaretinde de, kuru üzüm ve hububat başta olmak üzere, tarımsal piyasalardaki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İTB’nin “İzmir Tarım Teknoloji Merkezi” projesinin, tarımın teknoloji ile entegrasyonunu sağlayarak tarım sektörünün sürdürülebilirliğine katkı koyacağını dile getiren Kestelli, “Gastronomi projemiz ile de kent ve ülke ekonomimize katma değer sağlayacağız. Projelerimizin hayata geçmesinde her iki bakanlığımızın verdiği destek çok değerli” dedi.